• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Çözüm Sürecinin Tamamlanma Tarihini Verdi

Beşir Atalay, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada; "Yol haritasını önce biz kendimiz olgunlaştıracağız, sonra da devletin bütün kurumlarımız paylaşacağız. İnşallah Eylül ayına kadar bu safhayı tamamlayacağımızı düşünüy
2014-08-14, 09:34:20
Okunma: 458
0 Yorum
resim
BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, AKP GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları toplantısı öncesi, Genel Merkez önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.
 
Atalay, Gazze'den Türkiye'ye getirilen yaralılara iliÅŸkin bilgi verdi. Dün Ankara'ya getirilen yaralıların hayati tehlikesi olmadığını belirten Atalay; "Hastaların sevkinde büyük zorluklar çekiliyor. Dün 40 yaralıyı getirmek istemiÅŸtik ancak 18 getirebildik" dedi.
 
BeÅŸir Atalay, IŞİD tehdidi altındaki Ezidilerle ilgili çalışmaların da sürdüÄŸünü belirtti. Atalay, yardım çalışmalarında bulunan 2 gazetecinin tedavi için Türkiye'ye getirildiÄŸini kaydetti. Gazze ve Ezidilerle ilgili insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Atalay; "TÄ°KA, AFAD ve Türk Kızılayı tarafından bir çok yardımımız Gazze'ye akmaya devam ediyor. Irak'ta ÅŸu anda olaÄŸanüstü karmaÅŸa var. Siyasi çatışmalar devam ederken bir yandan da IŞİD'in yol açtığı çok ciddi insani dramlar var. Åžu anda 50 bin Yezidi hareket halinde. Bunlara dönük yardımlarımızı yürütüyoruz. Türkiye'ye bin 700 civarında Yezidi var. Dışarıdan hala nüfus gelme ihtimali var. O yüzden Zaho'da Yezidiler bir kamp kurulmasına karar verdik. Dolayısıyla Yezidi nüfusun Türkiye'ye gelmek yerine sınır ötesinde yerleÅŸmesi ama ihtiyaçlarını bizim karşılayacağımız kampların kurulmasını tercih ediyoruz. Türkmenlere ÅŸu ana kadar 110 TIR malzeme gönderdiki. Türkmen kardeÅŸlerimizin o tarafta ihtiyaçları önemli oranda sorun deÄŸildir, ulaÅŸtırıyoruz. Önce Sincar'da Türkmenler için bir kamp kurulması düÅŸünülmüÅŸtü, riskli bulunup kurulmamıştı. Ä°yiki de kurulmamış, orası IŞİD'in eline geçti. Åžimdi Duhok civarında yer tespit edildi, çadır kent kurulmaya baÅŸlandı" diye konuÅŸtu.

"O KONUDA HÄ°ÇBÄ°R VERÄ° YOK ELÄ°MÄ°ZDE"

IŞİD militanlarının Türkiye'de tedavi edildiÄŸi iddialarını yanıtlayan Atalay; "O konuda hiçbir veri yok elimizde. Ama yani bizim kendi çabamızla oradan birini getirelim insani yardım, tedavi, öyle bir ÅŸey yoktur" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECÄ° ÇOK HIZLI YÜRÜYOR"

Atalay, çözüm süreci kapsamında HDP'lilerle dün biraraya geldiklerini belirterek; "Çözüm süreci çok hızlı yürüyor. Åžu anda yol haritasını olgunlaÅŸtırma yönünde çok hızlı bir mesai yapıyoruz. Bir yandan arkadaÅŸlarımız örgüt kesimi, Ä°mralı ile görüÅŸmelerini sürdürüyor. Yol haritasını önce biz kendimiz olgunlaÅŸtıracağız, sonra da devletin bütün kurumlarımız paylaÅŸacağız. Sonra tabi diÄŸer taraflada bunlar uygun ÅŸekilde paylaşılacak. Bu safha zor bir safhadır, inÅŸallah ben Eylül ayına kadar bu safhayı tamamlayacağımızı düÅŸünüyorum" dedi.
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri