• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Eroğlu, Ilısu Barajı İnşaatını İnceledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Konsorsiyum ve DSİ elemanları, gerçekten cansiparane çalışıyor.
2014-07-17, 12:18:12
Okunma: 737
0 Yorum
resim
Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Dicle Nehri üzerindeki Ilısu Barajı inÅŸaatını inceleyerek, "Konsorsiyum ve DSÄ° elemanları, gerçekten cansiparane çalışıyor. Gerçekten takdir ediyoruz" dedi.

EroÄŸlu Mardin'de yapacağı açılışlardan önce Dicle Nehri üzerinde yapımı devam eden Ilısu Barajı'nda incelemelerde bulundu.

EroÄŸlu, DSÄ° Ilısu Projesi 16. Bölge MüdürlüÄŸünde baraj yapımı hakkında brifing aldı ve projenin zamanında bitirilmesi konusunda yapılması gerekenleri ele aldı.

Brifingde konuÅŸan EroÄŸlu, Ilısu Barajı'nın yıllık 4 milyar kilovat elektrik üreteceÄŸini ve sadece bununla kalınmayacağını, arazilerin sulanmasıyla barajın bölgeye hayat vereceÄŸini söyledi.

Barajın yapımında ilk baÅŸta büyük sıkıntıların yaÅŸandığını dile getiren EroÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Allah'a ÅŸükür bu sıkıntılar aşıldı. Yabancı kurumlardan krediler alınması söz konusuydu. Ä°ÅŸ gecikince konsorsiyum, kendisi kredi bulmak suretiyle bu baraja baÅŸladı. Gerçekten ÅŸu an iÅŸ güzel gidiyor. Benim gördüÄŸüm kadarıyla sadece beton imalatında bir eksiklik var. Ankara'da geçenlerde yaptığımız toplantıda bu konuda hızlanılması talimatını vermiÅŸtik. Ama istenilen seviyeye daha ulaşılamadı. Konsorsiyum ve DSÄ° elemanları, gerçekten cansiparane çalışıyor. Gerçekten takdir ediyoruz. Kendilerine teÅŸekkür ediyoruz. Bu barajda çalışmak gerçekten ayrı bir güzellik. Herkese nasip olmaz."

Baraj su toplamaya baÅŸladığı zaman su altında kalacak Hasankeyf'in taşınması çalışmalarına deÄŸinen EroÄŸlu, Hasankeyf'teki iÅŸlerin bitmek üzere olduÄŸunu ve evleri su altında kalanlara evlerini 5 yıl geri ödemesiz ve 15 yıl ödemeli faizsiz teslim edeceklerini belirtti.

Hasankeyf'le ilgili iÅŸlerin bitmek üzere olduÄŸunu kaydeden EroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Konutları sadece hak sahiplerine teslim edeceÄŸiz. Dükkana karşı dükkan yapıyoruz. Altyapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Ä°ÅŸ merkezleri, camiler, kamu binaları yapılıyor. Yol yapıldı zaten. Kamu kurumları lojmanlarının yapılması talimatını verdik. Hasankeyf'teki iÅŸler bitiyor. DiÄŸer köylerin yeniden yerleÅŸimini mutlaka ele almamız lazım."

EroÄŸlu, toplantıdan sonra Ilısu Barajı'nda incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mardin'e gitmek üzere barajdan ayrılan EroÄŸlu'na, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim AkdaÄŸ ve Gönül Bekin Åžahkulubey eÅŸlik etti.
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri