• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

BDP’li Vekiller HDP’ye Katılıyor

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP Milletvekillerinin HDP’ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini belirtti.
2014-04-19, 05:59:22
Okunma: 313
0 Yorum
resim

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP grubunun HDP’ye katılması konusunu görüÅŸmek için BDP Genel Merkezi’nde bir toplantı yaptı. Toplantıda BDP'li milletvekillerinin HDP’ye katılması kararı alındı. 

BDP'li belediye baÅŸkanları ve diÄŸer yerel yöneticilerin ise partilerinde kalacağı, BDP'nin siyasal varlığını sürdüreceÄŸi ve yalnızca milletvekillerinin HDP çatışı altına geçeceÄŸi belirtiliyor. 

KÜRKÇÜ: SAHÄ°CÄ° BÄ°R ADIM ATIYORUZ

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, HDP EÅŸbaÅŸkanı ErtuÄŸrul Kürkçü, BDP'li vekillerin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaÅŸtığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleÅŸeceÄŸini belirtti. Kürkçü, "Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu noktada ortak bir mutabakata vardık. Sahici bir adım atıyoruz" dedi. 

BDP Genel merkezinde yapılan ve HDP’ye katılımın yanı sıra son siyasal geliÅŸmelerin de ele alındığı toplantıya BDP Grup BaÅŸkan Vekilleri Pervin Buldan ve Ä°dris Baluken, HDP EÅŸbaÅŸkanları Sebahat Tuncel ve ErtuÄŸrul Kürkçü de katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleÅŸti. 

Toplantının ardından basına açıklama yapan HDP EÅŸbaÅŸkanı ErtuÄŸrul Kürkçü, toplantıdan parlamentoda HDP grubu oluÅŸturma kararı aldıklarını belirtti. 

BDP'nin, HDP'nin bir bileÅŸeni olarak ‘kendi sürecini yeniden ÅŸekillendireceÄŸini’ söyleyen Kürkçü, “HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceÄŸine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi deÄŸil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün geliÅŸmesi bölgeye ve OrtadoÄŸu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır" diye konuÅŸtu. 


"Sahici bir hamle yapıyoruz" diyen Kürkçü, HDP grubunun oluÅŸması için CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin öncesinde bu süreci tamamlayacaklarını söyledi. 

ÖCALAN Ä°LE PAZAR GÜNÜ GÖRÜÅžÜLECEK 

BDP Grup BaÅŸkan Vekili Pervin Buldan ise hafta sonu Ä°mralı'da Abdullah Öcalan ile yapılacak görüÅŸmeye ve bugünkü toplantının yansımasına iliÅŸkin soruya ÅŸu yanıtı verdi: "Pazar günü adaya gidilerek Sayın Öcalan ile görüÅŸme gerçekleÅŸtirilecek. Sayın Öcalan ile de bugünkü toplantı sonuçları paylaşılacak. Kendisi HDP'ye büyük önem atfediyor. Türkiye'deki tüm kesimleri kapsaması açısından önemsiyor. Kendisine anlatacağız. Nasıl bir deÄŸerlendirme yapacak, onu bilemiyoruz."

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri