• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Muhteşem Yüzyıl yayından kaldırıldı

Rusya’da ilk 12 bölümü yayınlandıktan sonra nedensiz yere yayından kaldırılan Muhteşem Yüzyıl dizisinin Rusya’daki seçim öncesinde Kremlin yönetimini kızdırdığı iddia edildi.
2012-01-31, 12:23:07
Okunma: 1024
0 Yorum
resim

RUSYA'DA Ä°SYAN ÇIKTI

Türkiye’de reyting rekorları kıran “MuhteÅŸem Yüzyıl” dizisi, Rusya’da iki hafta önce yayınlanmaya baÅŸladı. “DomaÅŸnıy” kanalı tarafından ilk 12 bölümü yayınlanan dizinin hiçbir açıklama yapılmadan ekrandan çekilmesi ise hayranlarını isyan ettirdi. Dizinin seçim öncesinde milliyetçi duyguları kabartmak isteyen Kremlin yönetimini rahatsız ettiÄŸi ve TV kanalına, “Osmanlı’yı öven ve tarihi çarpıtan bu diziyi kaldırın” talimatı gittiÄŸi iddia edildi. Ancak sessiz sedasız kaldırılmasının ardından Rus hayranları isyan kampanyası baÅŸlattı. Ä°nternette dizinin yeniden yayınlanması için siteler oluÅŸturuldu. Tepkiler üzerine kanal “100 bölümü bir anda yayınlayamayız. Biraz ara vereceÄŸiz. Ä°lginiz için teÅŸekkür ederiz. Yeni bölümler için Mayıs ayını bekleyin” açıklamasını yaptı. Rusya’da Mart ayındaki seçimlerde yeniden devlet baÅŸkanı olmak için adaylığını koyan BaÅŸbakan Vladimir Putin, “BirleÅŸik Rusya” partisiyle ABD ve Avrupa karşıtı söylemler kullanarak Rus milliyetçiliÄŸine oynuyor. Bunu zedeleyecek yayınlara da tahammülü yok.

TÜRKÇE ÖÄžRENMEYE BAÅžLADILAR!

Dizi yayından kalkınca on binlerce Rus hayranı internette güçlerini birleÅŸtirdi. Yüzlerce internet sitesinde MuhteÅŸem Yüzyıl’ın yayınlanmamış bölümleri altyazılı olarak verilmeye baÅŸlandı. Ancak bu kez dil sorunu ortaya çıktı. Tepkiler öyle bir düzeye ulaÅŸtı ki, dizide olup bitenleri anlamak için pek çok Rus’un Türkçe öÄŸrenmeye baÅŸladığı bile öne sürüldü.

Ä°NTERNETTE TEPKÄ° YAÄžIYOR

- MuhteÅŸem Yüzyıl’ın birinci sezonu 24 bölüm. Neden 12’nci bölümde bitirdiler. Türkiye ile baÄŸlantısı olan herkes bunu biliyor.

- Ä°nternette bölümler var ama alt yazıları anlayamıyoruz.

- Mayıs ayına kadar bekleyemeyeceÄŸim. Gidip Türkçe öÄŸreneceÄŸim ve diziyi Türkçe izleyeceÄŸim.

- Türk dizisi hakkında olumsuz düÅŸünenler ve tarihçiler tarihin çarptırıldığını öne sürüyor. Heey Bu bir dizi ve yazarı da senaristler! Tarihçiler deÄŸil. Kimse diziyi izlemesi için zorlamıyor.

- Bu dizinin yayından kaldırılmasını isteyenler bizim zevkimize engel olmasın başka bir kanalı izlesin.

- Neden bu kadar tutan bir dizi yayından kaldırılır. Tam bir fiyasko.

- Tudors dizisi aynı kanalda 4 sezon boyunca yayınlandı. MuhteÅŸem Yüzyıl sanki ondan daha mı kötü?

MUHTEÅžEM YÜZYIL YENÄ° BÖLÜM FRAGMANI Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ


 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri