• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

BDP’den Sarai Sierra Açıklaması

BDP’li kadınlar İstanbul’da öldürülen Sarai Sierra için açıklama yaptı.
2013-02-05, 12:47:39
Okunma: 819
0 Yorum
resim

ANKARA  - Açıklamada, "Bir kadının daha katlediliÅŸinin utancını yaÅŸamadan, 33 yaşında Amerikalı bir kadının Ä°stanbul’da ne aradığını, evli ve 2 çocuklu bir kadının neden Ä°stanbul’a turist olarak geldiÄŸini, ajan olup olmadığını sorgulayan herkes böylesi kadın cinayetlerini mümkün kılmakta ve meÅŸrulaÅŸtırmaktadır” denildi.

BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz ile BDP Hukuk ve Ä°nsan Haklarından Sorumlu EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Meral Danış BeÅŸtaÅŸ, turist olarak geldiÄŸi Ä°stanbul’da öldürülen ABD vatandaşı Sarai Sierra’ya iliÅŸkin ortak yazılı açıklama yaptı. “33 yaşındaki Sierra’nın kaybolduÄŸu haberini aldığımızdan beri kadınlar olarak yüreÄŸimiz aÄŸzımızda bekliyorduk” denilen açıklamada, “Bu ülkede erkek egemen zihniyet kadınları döver, ÅŸiddet uygular, iÅŸkence eder ve katleder, bunu biliyorduk. Maalesef bir kez daha aynı kahredici döngü gerçekleÅŸti, bir kadın daha katledildi” denildi. Kadın cinayetlerinin Türkiye’de hak ettiÄŸi ciddiyet ile ele alınmadığının altının çizildiÄŸi açıklamada, Türkiye’de her gün 4 kadının öldürüldüÄŸü vurgulandı.

‘Erkek egemenliÄŸi güçlendiren hükümet cinayetlere ortak oluyor’

“Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmak istedikleri için, ÅŸiddet görmeye itiraz ettikleri için, boÅŸanmaya karar verdikleri için veya sevdikleri kiÅŸiyle evlenmek istedikleri için, kısacası hayatlarıyla ilgili en temel kararları almaya cüret ettikleri için öldürülüyorlar” denilen açıklamada, kadına yönelik cinayetlerin affedilmez olduÄŸuna ve kadın cinayetlerinin en temel hak olan yaÅŸam hakkına yönelik olduÄŸuna iÅŸaret edildi. Açıklamada, “Kadın kıyımına, etkili bir caydırıcı politika izlemeyen ve kadın erkek eÅŸitliÄŸini reddeden tavrıyla erkek egemenliÄŸini güçlendiren hükümet ortak oluyor. Kadın cinayetlerinin politik olduÄŸunu görmeyen ve caydırıcı cezalar vermeyen mahkemeler ortak oluyor. Korunma taleplerine karşılık kadının güvenliÄŸini deÄŸil ailenin bekasını koruyan kolluk güçleri ortak oluyor. Sorumlu habercilik yaparken kadınları güçlendirmek yerine magazinel ve kadın düÅŸmanı bir dille ÅŸiddete uÄŸrayan kadınları yargılayan ve suçlayan medya ortak oluyor” vurgusu yapıldı.

“Bir kadının daha katlediliÅŸinin utancını yaÅŸamadan, 33 yaşında Amerikalı bir kadının Ä°stanbul’da ne aradığını, evli ve 2 çocuklu bir kadının neden Ä°stanbul’a turist olarak geldiÄŸini, ajan olup olmadığını sorgulayan herkes böylesi kadın cinayetlerini mümkün kılmakta ve meÅŸrulaÅŸtırmaktadır” denilen açıklamada, hayal edilen dünyanın kadınlarla erkeklerin yaÅŸamın her alanında eÅŸit haklara sahip haklarda bulunduÄŸu bir dünya olduÄŸu vurgulandı. Açıklamada, kadınları koruyucu tedbirlerin hayata geçirilmesinde ısrarcı olduÄŸu belirtilerek, “Bir kadını daha vahÅŸice bir cinayet sonucu kaybetmenin acısı ve yasıyla baÅŸta kadın cinayetleri olmak üzere kadına yönelik ÅŸiddetin her biçimiyle mücadele etme konusundaki kararlığımızı yineliyoruz” denildi. DÄ°HA

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri