• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’Anayasa çalışmalarına destek vereceğiz’

ANKARA - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yaptıkları görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Çiçek’in bugüne kadar yeni Anayasa konusunda yürüttüğü bütün çalışmalar, çabal
2013-01-02, 14:18:54
Okunma: 633
0 Yorum
resim

ANKARA - BDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek ile yaptıkları görüÅŸme sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Çiçek’in bugüne kadar yeni Anayasa konusunda yürüttüÄŸü bütün çalışmalar, çabalar ve bu konudaki azmi nedeniyle kendisine teÅŸekkür ettiklerini belirtti.

DemirtaÅŸ, Çiçek ile yaptıkları görüÅŸmede, uzlaÅŸma masasının dağılmaması, çalışmaların sürmesi gerekliliÄŸi, komisyon üzerinde bir zaman baskısının oluÅŸmaması gerektiÄŸini söylediklerini; ancak süre açısından ucu açık bir çalışmanın olamayacağının da farkında olduklarını söyledi. “Biz Anayasa UzlaÅŸma Komisyonu’nun devamı konusunda kararlılık sahibi bir duruÅŸ içerisindeyiz” diyen DemirtaÅŸ, yeni anayasanın Türkiye’nin önemli bir ihtiyacı olduÄŸunu söyledi.

'30 yıldır darbe Anayasası ile yönetiliyoruz’

BDP’nin yeni, özgürlükçü, sivil bir anayasayı sonuna kadar desteklediÄŸini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade eden DemirtaÅŸ, “Umut ediyorum ki çalışmalar daha hızlı bir ÅŸekilde sürecektir ve Türkiye kısa zamanda yeni anayasaya, özlediÄŸi sivil anayasaya kavuÅŸacaktır. 30 yıldır darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. 30 yıl bekledik. Bu konuda meseleyi birkaç aya sıkıştırıp yeni anayasayı bu süre baskısına kurban etmemek gerekir diye düÅŸünüyoruz. Sayın Meclis BaÅŸkanı ile bu konudaki görüÅŸlerimizi paylaÅŸtık. Umut ediyorum ki, diÄŸer partiler de bu konuda desteklerini sunacaktır. Bizler Türkiye’nin yeni Anayasasının yapılması için parti olarak üzerimize düÅŸen sorumluÄŸu sürdürmeye devam edeceÄŸiz” dedi.

DemirtaÅŸ, Çiçek’in süre ifade etmediÄŸini, “makul süreden” söz ettiÄŸini vurgulayarak, “Elbette ki makul süre siyasi geliÅŸmelere, sürece göre deÄŸiÅŸebilir. Ucu açık olmamalı, önümüzde birkaç yıl daha süre yok. Ama 2-3 ay gibi bir süre baskısı altında da komisyon çalışmamalı diye düÅŸünüyoruz” dedi. DÄ°HA
 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri