• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Yıldırım: Bu Konuda Önlem Alınmıyor

Tekirdağ F Tipi Cezaevi ve Ağrı Cezaevi’nde tutsaklara verilen sulara kanalizasyon ve lağım suyu karıştığını belirten BDP’nin tutuklu Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, bunun bilinmesine rağmen bu konuda önlem a
2012-12-21, 14:11:50
Okunma: 998
0 Yorum
resim

ANKARA - Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, TekirdaÄŸ F Tipi Cezaevi ile AÄŸrı Cezaevi'nde yaÅŸanan hak ihlallerine iliÅŸkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle Meclis BaÅŸkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

BDP Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan aracılığı ile verilen önergede, Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yasakladığı sahte, taklit ve saÄŸlığa zararlı olması nedeniyle satışı yasaklanan gıda maddelerinin, cezaevi kantinlerinde tutuklu ve hükümlülere satıldığına dikkat çekti.

Yıldırım, "TekirdaÄŸ F Tipi Cezaevi ile AÄŸrı Cezaevi'nde tutsaklara verilen sulara kanalizasyon ve lağım suyu karıştığı, bunun bilinmesine raÄŸmen bu konuda önlem alınmadığı ve bu yüzden bazı tutsakların hastalandığı, hastanede midelerinin yıkandığı anlaşılmaktadır" diye belirtti. 

Yıldırım, cezaevlerinde yaÅŸanan sorunlara iliÅŸkin Bakan Ergin'in ÅŸu sorulara yanıt vermesini istedi: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yasakladığı saÄŸlığa zararlı mamullerin Bakanlığınız bünyesindeki ceza ve tutukevlerinde kantinlerde satıldığı iddiaları karşısında sorumlular hakkında açılmış bir soruÅŸturma var mıdır? Varsa hangi aÅŸamadadır? Tarafınızdan bu konular araÅŸtırılmış mıdır? Söz konusu ürün ve mamuller, kantin satışı dışında cezaevi idaresi tarafından da tutuklu ve hükümlülere dağıtılmış mıdır? Dağıtılmış ise bu uygulama hangi yasal duruma göre hayata geçirilmiÅŸtir? Söz konusu kantinler kim tarafından iÅŸletilmektedir? Özel sektör tarafından iÅŸletiliyorsa ihale süreçleri nasıl iÅŸlemektedir? Radyo ve televizyon hakkı tutsakların yasal hakkı iken hangi gerekçe ile ellerinden alınmaktadır? TekirdaÄŸ F Tipi Cezaevi'nde gerçekleÅŸtirilen bu uygulamadan haberdar mısınız? Tarafınızdan bu konuda ne gibi iÅŸlemler yürütülmüÅŸtür? TekirdaÄŸ F Tipi Cezaevi'nde ve AÄŸrı Cezaevi'nde tutsaklara verilen sulara, kanalizasyon ve lağım suyu karıştığı konusu basında büyük yer almıştır. Bu konuya hala çözüm bulunmamış olup tutsaklar hala bu suyu kullanmaya mecbur bırakılmışlardır. Cezaevlerinde yaÅŸanan saÄŸlık problemlerinin artmasına neden olan bu gibi durumlar karşısında bu güne kadar böylesine önemli bir soruna neden çözüm bulunmamıştır? Telefonla görüÅŸ hakkı neden cezaevinde bulunan tutsaklar arasında saÄŸlanmamaktadır? Ä°letiÅŸim hakkının kısıtlanması insan haklarına aykırı deÄŸil midir? Ä°lgili yönetmelik tüm cezaevlerini kapsamakta iken neden cezaevlerinde aynı konuda farklı uygulamalar idarelerce uygulanmaktadır? Bu sorunun çözümü konusunda bir çalışmanız var mıdır?" DÄ°HA

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri