• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DEMİRTAŞ YAŞAR KEMAL’İ ZİYARET ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Çapa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yaşar Kemal’in ailesini ziyaret etti.
2015-01-17, 12:29:06
Okunma: 464
0 Yorum
resim

Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Ä°stanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoÄŸun bakım ünitesinde tutulan yazar YaÅŸar Kemal’in ailesini ziyaret etti.

DemirtaÅŸ, hastaneye Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸbaÅŸkanı Gültan Kışanak ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da olduÄŸu heyetle gitti.

Ziyaret sonrası basına açıklama yapan DemirtaÅŸ, “YaÅŸar Kemal Türkiye halklarının bütün ezilenlerin sesi ve vicdanı olmayı baÅŸarmış, sanatıyla ve edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı baÅŸarmış” dedi.

“YaÅŸar Kemal gibi ÅŸahsiyetler kolay yetiÅŸmiyor. Türkiye halklarının, bütün ezilenlerinin ortak sesi vicdanı olmayı baÅŸarmış, sanatıyla edebiyatıyla sessizlerin sesi olmayı baÅŸarmış sanatçılar az yetiÅŸiyor.

“Bizler açısından da YaÅŸar Kemal’in varlığı son derece kıymetlidir. Sadece edebiyat, sanat camiası için deÄŸil. Toplumdaki özgürlük, barış arayışçıları için, toplumun bütün ötekileÅŸtirilmiÅŸ kesimleri için YaÅŸar Kemal’in sesi önemlidir.

“Hiç durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz. Elbetteki tarih boyunca toplumlara mal olmuÅŸ böylesi ÅŸahsiyetler her zaman ölümsüzlükleriyle anılırlar. Zaten YaÅŸar Kemal’in bugün Türkiye’nin doÄŸusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yere mal olmuÅŸ duruÅŸu onun sonsuza kadar yaÅŸayacağını gösteriyor.

“Ä°nÅŸallah buradan da tedavisi sonuç verir. EÅŸiyle birlikte el ele tutuÅŸarak çıkacak diye temenni ediyoruz. Dualarımız onunladır.”

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri