• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

AYŞE ŞAN MARDİN VE DİYARBAKIR’DA ANILDI

Kürt sanatçı Ayşe Şan, Diyarbakır ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.
2014-12-19, 09:34:01
Okunma: 534
0 Yorum
resim

Kürt sanatçı AyÅŸe Åžan, ölümünün 18'inci yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ve Diyarbakır'da düzenlenen etkinliklerle anıldı. Kızıltepe Turgut Özal Mahallesi Ubeydüllah Eren Halk Evi'nde yapılan etkinliÄŸe, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Kızıltepe Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Leyla Salman ile çok sayıda kiÅŸi katıldı. EtkinliÄŸin yapılacağı salona PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra AyÅŸeÅžan ve Ali Temel'in posterleri asıldı. Etkinlik bir dakikalık saygı duruÅŸunun ardından AyÅŸe Åžan'ın hayatını konu alan sinevizyon gösteriminin yapılması ile baÅŸladı. Anmada konuÅŸan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, sözlerine AyÅŸe Åžan ÅŸahsında Kürt kadınının mücadelesine bakıldığı takdirde Kürt kadınının mücadelesinin gelmiÅŸ olduÄŸu noktayı daha iyi anlayacaklarını ve bunu hayatlarının bir parçası yapacaklarını söyledi. AyÅŸe Åžan'ın sadece ana dili ile dengbêjlik yapmak istediÄŸini belirten Yıldırım, "Zulüm sahibi kiÅŸiler bunu kabul edememiÅŸlerdir. Yıllarca Kürt halkının dilinin yasaklamaya çalışan kiÅŸiler tekrar rol almışlardır. Ama AyÅŸe Åžan tüm yasaklamalara raÄŸmen kahramanlığı ve duruÅŸu ile bu yasaklara karşı çıkmıştır. Åžimdi de Kürt kadınının kahramanlığı karşısında bütün dünya boyun eÄŸmektedir" dedi.

Kürt kadınının kendi gücünü Kobanê'de sergilemiÅŸ oldukları mücadele ile de gösterdiklerinin ifade eden Yıldırım, bir halkın özgürlüÄŸünün ancak kadının özgürleÅŸmesi ile olacağının da altını çizdi. Yıldırım, Kürt kadınının kahramanlığının dört bir cihana yayıldığını vurgulayarak "DAÄ°Åž gibi çetelere Kobanê'de de Kürt kadının kendi gücünü göstermiÅŸtir. Ve bütün dünya artık bunların farkındadır. Çünkü Kürt kadının özgürlüÄŸü için her zaman mücadele etmeye hazırdır" dedi.

Yapılan konuÅŸmaların ardından Kızıltepe Åžehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları, Koma UÄŸurê Nemir ve Koma Åžehit Ali Temel, sahne alarak ÅŸarkılar seslendirdi. 

Diyarbakır'da AyÅŸe Åžan'ın ÅŸarkıları seslendirildi

Diyarbakır'da ise MKM'li sanatçılar tarafından BüyükÅŸehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda anma etkinliÄŸi düzenlendi. Çok sayıda kiÅŸinin katıldığı anmaya, AyÅŸe Åžan'ın kızı Yasemin Åžan, MKM sanatçısı Ayfer DüztaÅŸ ve Aram Tigran Orkestrası tarafından AyÅŸe Åžan'ın ezgileri seslendirildi. Etkinlikte, Åžan'ın sesinden kendi yaÅŸamını anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri