• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’YPG’nin ağır silahlara ihtiyacı var’

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı savaşan YPG güçlerinin, ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyledi.
2014-10-28, 07:12:48
Okunma: 571
0 Yorum
resim

Ronahi TV’de yayınlanan ‘Bûyer’ programına telefonla katılan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Kobanê’de 42 gündür tarihi bir direniÅŸ yürütüldüÄŸünü belirtti. Bu direniÅŸin yeni bir tarih yazdığını da kaydeden Hemo, çete saldırılarının halen devam ettiÄŸini ancak çetelerin kendilerinin de artık baÅŸarılı olacaklarına dair inançlarını yitirdiklerini söyledi.

Kobanê’de çetelerin tüm saldırılarına raÄŸmen YPG/YPJ güçlerinin kahramanca direniÅŸinin sürdüÄŸünü ve bu direniÅŸin çeteleri baÅŸarısız kıldığını ifade eden Sipan Hemo, uluslararası güçlerin hava desteÄŸinin de önemli ancak çok gecikmiÅŸ bir destek olduÄŸunu ve etkisi de sınırlı kaldığını, IŞİD’e karşı karadan mücadelenin esas olduÄŸunu belirtti.

Hemo, “IŞİD çetelerinin vahÅŸi saldırılarına karşı elimizdeki ferdi silahlarla en büyük askeri savaşı veriyoruz ve bunda baÅŸarılı da oluyoruz. Ama IŞİD’i tümden kırmak ve bölge için tehdit olmaktan çıkarmak için elimizde gerekli silahlar maalesef yok. Uluslararası güçler, bunu dikkate alarak YPG’ye gerekli ağır silah desteÄŸinde bulunmalı. Türk devleti de buna engel olmaya çalışmamalıdır” dedi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri