• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

IŞİD’i Alt Edebilen Tek Güç Kürtler

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Milan Chovanec "IŞİD teröristlerini alt edebilen bölgedeki tek güç Kürt askerleridir" dedi. Kanada ise IŞİD’e karşı verilen savaşı desteklemek için özel kuvvetler üyesi 69 askerini Güney
2014-09-17, 06:39:53
Okunma: 563
0 Yorum
resim

 

IŞİD çetelerinin 3 AÄŸustos’ta Åžengal ve çevresine saldırısının ardından Batılı ülkelerin Güney Kürdistan güçlerine desteÄŸi sürüyor. GeçtiÄŸimiz AÄŸustos ayında IŞİD çetelerine karşı mücadele etmesi için Güney Kürdistan yönetimine 500 ton cephane veren Çek Cumhuriyeti PeÅŸmerge güçlerine askeri eÄŸitim de vermeye hazır olduÄŸunu bildirdi.

Federe Kürdistan Yönetimi Temsilcisi Kerim Sincari ile görüÅŸmesinin ardından açıklama yapan Çek Ä°çiÅŸleri Bakanı Milan Chovanec Kürt güçlerine her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını söyledi. Askeri malzeme desteÄŸinin devam edeceÄŸini söyleyen bakan Chovanec "Bölgedeki güçler içinde IŞİD teröristlerini alt edebilen bölgedeki tek güç Kürt askerleridir" diye konuÅŸtu.

KANADA BÄ°R GRUP ÖZEL BÄ°RLİĞİNÄ° GÖNDERDÄ°

Kanada BaÅŸbakanı Stephen Harper ise insanlık düÅŸmanı Irak Åžam Ä°slam Devleti'ni (IŞİD) püskürtme amacıyla Irak güçlerine destek vermek için özel kuvvetler üyesi 69 askeri "Irak'ın kuzeyine" konumlandırdıklarını bildirdi.

Harper, 5 Eylül günü de yaptığı açıklamada onlarca askerin "tavsiye vermek ve yardımcı olmak için" Irak'a gönderileceÄŸini söylemiÅŸti. Muhalefetin bu durumun somutlaÅŸtırılması talebi üzerine BaÅŸbakan Harper,  gönderilen özel güçlerin sayısının mevcut durumda 69 olduÄŸunu söyledi.

Askerler için bir aylık olarak öngörülen görev süresinin uzatılabileceÄŸi bildirildi.  Harper, Kanadalı askerleri Amerikalı askerlerin yanında, "IŞİD'e karşı taktik operasyonlara baÅŸlamadan önce Irak güçlerine stratejik ve taktik tavsiyelerde bulunacaklarını" söyledi.

Kanada, özel kuvvetlerin yanısıra Güney Kürdistan güçleri ile Irak güçlerine askeri ekipman da göndermiÅŸti.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri