• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

YÜKSEKDAĞ: YENİ ZAFER BAŞKAN ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ OLACAKTIR

Van’daki mitingde konuşan Yüksekdağ, "Bir koldan erken seçim diyorlar bir koldan da savaş hazırlıkları içerisindeler. Bu siyasetleri halkımızın demokratik iradesiyle boşa çıkaracağız. Yeni zafer Başkan Öcalan’ın ö
2015-07-08, 08:58:33
Okunma: 298
0 Yorum
resim

VAN - DBP ve HDP Van il örgütleri, "Önderliğe özgürlük" şiarıyla Musa Anter Parkı Alanı'nda miting düzenleyerek Öcalan'ın özgürlüğünü talep etti. Miting öncesi 2 Nisan Kavşağı'nda bir araya gelen binlerce kişi, alana doğru yürüyüşe geçerken kitlenin önünde barikat kuran polis yürüyüşü 45 dakika boyunca engelledi. Öcalan posterleri ile yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirten polisler, kitlenin kararlı duruşu karşısında barikatı kaldırdı. Devam eden yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Van milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, HDP ve DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Yürüyüşün ardından alana ulaşan kitle burada yüzlerce kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Miting alanına Öcalan'ın fotoğrafları ile "Önder Apo'nun özgürlüğü Kürdistan'ın özgürlüğüdür" pankartı asıldı."Bijî Serok Apo" sloganı ile yankılanan miting yapılan saygı duruşu ile başladı.

Mitingde konuşan DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, yıllardır tek başına barış için çaba harcayan Öcalan'a karşı AKP'nin taktiksel davranarak baskıcı otoritesini dayattığını dile getirdi. 

'Tecritte tutulan Kürt halkının iradesidir'

Öcalan'a Özgürlük Platformu üyesi Ayla Yıldırım ise, baskılara direnen Öcalan'a özgürlük isteyen halkı selamlayarak, "Biz Sayın Öcalan'a özgürlük isteyerek yola çıktık. Bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugünlere gelmemizde onlar ışık oldu. Bugün biz yola çıkarken, onurlu bir barış için Sayın Öcalan'a özgürlük isteyerek çıktık. Barışın farklı çözümü yoktur. Sayın Öcalan'ın bedeni İmralı'da olabilir ama fikri, düşüncesi tecritte değildir. İmralı'da tecrit altında tutulan Kürt halkının iradesidir" dedi. 

'Özgürlüğün yolu açılmadığı sürece…'

Ardından konuşan Figen Yüksekdağ da, özgürlüğüne ve onuruna sevdalı olan halkların desteği ile HDP, Kobanê ve Girê Spî ile kazandıklarını belirterek, onurunu, özgürlüğünü her yerde tutan halkın kazanacağını vurguladı. Özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmak için yola çıktıklarını dile getiren Yüksekdağ, "Halklarımızı yeni bir güne kavuşturan şehitlerimize selam olsun. Dört duvarlara hapsettikleri arkadaşlarımızı o kapıları hep birlikte açarak kurtaracağız. 13 yıllık AKP iktidarı boyunca her alanı, sokağı ve meydanı sıkı tutarak bir açık cezaevine çevirmek istiyorlar. Ama bizim özgürlük direncimiz güçlüdür. Her gün yıktığımız gibi tüm duvarları yıkacağız. Bu özgürlük yolunda yürüyenler asla yenilmeyecektir. Kollarımızı artık doğrudan genişledik. Adımlarımız artık daha sağlam yere basıyor. Özgür ve adil yürüyoruz. Bu halkın gerçekliğinde sadece halkın değil, Sayın Öcalan'ın da özgürlüğü vardır. Özgürlüğün yolu açılmadığı sürece Türkiye'de politika işlenmesi mümkün değildir" dedi.

'Halkın iradesi boşa çıkaracak'

Bir halkın liderine esareti dayatanların 7 Haziran'da neye uğradığını şaşırdığına dikkat çekerek, şunları aktardı: "Demokratik çözümü üslenmediği için bugün iktidar olamadı. Biz defalarca uyardık. Özünüz sözünüz bir olsun dedik. Yıllardır tek bir adım atmadılar. İlk yaptıkları şey Sayın Öcalan üzerinde tecrit geliştirmek oldu. Siyasi sorumluluğunu yerine getiremeyenlere demokratik bir cevap verdik. AKP kendisini hala avutmaya çalışıyor. Halkımız Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için 10 milyon imza verdi. Barışa ve çözüme oy verdiler. Bu demokratik iradeyi hiç bir koalisyon yok arz edemez. Milyonlarla ifade edilen barış haykırışları çözüm iradesidir. Bunu çok iyi bilsinler. Eğer bu demokrasi iradesini yerine getirmezseniz sizin için beterin beteri var. Halkımızın demokratik iradesini görmezden gelenler, bu halkın seviyesine gelemeyenler, onları bu seviyeye çeke çeke getireceğiz. Bizleri karanlığı yaşatanlara hep cevap vereceğiz. Bir koldan erken seçim diyorlar bir koldan da savaş hazırlıkları içerisindeler. Bu siyasetleri halkımızın demokratik iradesiyle boşa çıkaracağız. Yeni zafer Başkan Öcalan'ın özgürlüğü olacak." 

Konuşmaların ardından miting sona erdi. 

ERCİŞ 

Öcalan üzerindeki tecrit eş zamanlı olarak Van'ın Erciş ilçesinde de düzenlenen yürüyüş ve miting ile protesto edildi. DBP binası önünde toplanan binlerce kişi, "Barışın elçisi İmralı'da tecrit altında" pankartı taşıyarak "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Öcalan benim irademdir, irademe dokunma", "Özgürlüğün özgürlüğümüzdür" ve "Öcalan'a tecrit halklara tecrittir" dövizleri taşıdı. Öcalan lehine atılan sloganlarla Ronahi Kültür Merkezi'ne kadar yürüyen kitle burada saygı duruşunda bulundu. Ardından konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Selçuk Aladağ, Kürt halkının barış uğruna üzerinde yıllardır gerçekleştirilen zulmü ve inkarı sineye çekerek kabul ettiğini belirterek, "Önderliğimize 1999'dan bu güne kadar keyfi ve yasal olmayan bir tecrit yapılıyor. Bu tecridin AKP'nin savaş dayatmalarının bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu günden sonra Kürt halkı barışın mimarı olan Önder Apo'nun üzerindeki tecridi kabul etmeyecektir. AKP'ye çağrımız bu dayatmalardan vazgeçmesi ve Rojava halkından elini çekmesidir. Yoksa bu halk AKP'yi tarihin çöplüğüne atmasını bilir" dedi. 

'Öcalan'a yönelik tecrit bütün Kürdistan halkını kapsar'

DBP İlçe Eşbaşkanı Nurgül Baran da Kürt halkının tahammül sınırlarının zorlandığını ifade ederek, "Halkımız çözüm ve diyalog sürecinin sahiplenmiş, sayısız saldırıya, provokasyona ve hukuksuzluğa rağmen demokratik ve barışçıl çözümü sahiplenmiş ve yürütmüştür" diye belirtti. 

Konuşmaların ardından miting, Hemê Hecî ve Ronahi Kültür Evi sanatçılarının konseri ile geç saatlere kadar sürdü. 

ÇALDIRAN 

Van'ın Çaldıran ilçesinde de, Öcalan'a yönelik tecrit yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. Rojava'ya yardım çadırı önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaşın yanı sıra KJA, HDP ve DBP yöneticileri ve Çaldıran Belediyesi eşbaşkanları, Vanyolu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık, "Bê serok jiyan nabe" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atan kitle, yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı M. Nasır Ürgen, Öcalan üzerinde devam eden tecridi kınayarak, "Kürt düşmanlığı yapan bu kirli zihniyeti lanetliyoruz. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 16 yıldır tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nde son 4 yıldır avukatlarıyla, son 3 aydır ailesi ve İmralı Heyeti ile görüştürülmemiştir. Sözüm ona Cumhurbaşkanı olan diktatör ve AKP'ye sesleniyoruz. Ortadoğu'nun geleceği ve Türkiye halklarının geleceği ile bütün dünya halklarının barışı için Önder Apo'nun üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması için adımların atılması tıkanan sürecin yeniden başlatılmasını istiyoruz" dedi. 
Açıklamanın ardından kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.

Erciş merkezi Öcalan'a özgürlük sloganları ile inledi.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri