• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ÜMİT KURT DAVASINDA DELİLLER KARARTILIYOR İDDİASI

Cizîr’de polisin katlettiği 14 yaşındaki Ümit Kurt davasında polisler kendilerini ‘masum’ göstermek için delilleri karartmaya devam ediyor.
2015-03-05, 11:43:08
Okunma: 171
0 Yorum
resim

Polis delilleri karartıyor

Özgür gündem Gazetesi'nden Ümit Balcı'nın haberine göre, Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde 6 Ocak’ta evine giderken polis tarafından katledilen 14 yaşındaki Ümit Kurt’un soruşturmasını yapan polislerin delilleri kararttığı ortaya çıktı.

Polis, Kurt’un öldürüldüğü gün üzerindeki sivil elbiselerini “gerilla” kıyafetleri ile değiştirmek isteyerek, Kurt’u “PKK’li göstermeye” çalışmış ancak bu oyunu tutmamıştı. Polis, şimdi de olay anına ait olduğunu iddia ettiği 4-5 saniyelik sansürlenmiş kamera görüntülerini savcılığa sunarak, cinayetten aklanmaya çalışıyor. Kurt’u öldürdüğü için savcılığa ifade veren polis M. Ş.’nin ifadesi ise çelişkilerle dolu. M. Ş., kendilerine ateş etme hazırlığında olduğunu iddia ettiği bir kişiye tek el ateş ederek, göğsünden vurduğunu ifade etse de, Kurt’un otopsisine giren görgü tanığının ifadeleri M. Ş.’nin ifadelerini çürütüyor. Ümit’in vücudunda bir değil 2 kurşun izi bulunuyor.

Etkin soruşturma yapılmıyor

Şirnex Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Kurt’u vuran kişiler ile soruşturmayı yapanların aynı kişiler olduğunu belirterek, soruşturmanın adil yapılmadığını ifade etti. Savcılığa verilen görüntülerin ise sansürlenmiş olduğunu söyleyen Elçi, Kurt’u katleden polislerin tutuklanmamış olmasına da tepki göstererek, şunları söyledi: “Olaylarda bir kişi öldürülmüş, iki kişi yaralanmış. Buna rağmen polislerin tutuksuz yargılanması soruşturmanın adil yapılmadığını gösteriyor. Kaldı ki; bu davada soruşturmayı yürütenler zanlı olan polislerdir. Olayın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen henüz kriminal inceleme raporu da çıkmadı.”

Av. Ölmez: Karara itiraz ettik

Avukat Elçi, savcılığa sunulduğu belirtilen görüntülerin dışında başka görüntüler de olacağını belirterek, “Biliyorsunuz, her polis aracında kamera vardır. Şimdi buradaki sorun şudur, soruşturmayı zanlı olduğu iddia edilen polisler yürütüyor, böyle olunca da elbetteki polis kendisini masum çıkaracak deliller ortaya sürecektir” dedi. Ümit’in öldürüldükten sonra “PKK’li gibi gösterilmek için” polislerce elbiselerinin değiştirilmek istendiğini de hatırlatan Av. Elçi, “Ümit’in babasının ifadeleri var, baba çocuğunun elbiselerinin değiştirilmek istendiğini, cenazenin yanına gerilla kıyafetleri bırakılmak istendiğini ifade etmiştir. Burada polisin cinayetin üzerine örtmek istediği ortadadır” dedi. Kurt ailesinin avukatı Filiz Ölmez ise Kurt’un katledilmesiyle ilgili savcılığa ifade veren M.Ş. ile M.E. adlı polislerin kasıtlı ve öldürmek amacıyla ateş açtıkları için serbest bırakılma kararına itiraz ettiklerini, ancak bu itirazlarına henüz bir yanıt verilmediğini ifade etti.

Zanlı polisin ifadeleri çelişkili

Ümit Kurt’un öldürülmesiyle ilgili savcılığa ifade veren M.Ş. adlı polis ise suçunu itiraf etti. M.Ş, ifadesinde silahlı bir kişinin kendilerine ateş etme hazırlığında olduğunu iddia ederek, kendisinin de bir el ateş ettiğini ve göğsünden vurduğu kişinin Kurt olduğunu sonradan öğrendiğini iddia etti. Ancak görgü tanıkları M.Ş.’nin ifadelerini yalanlıyor. Kurt’un otopsisine giren bir tanık vücudunda bir değil iki mermi izi olduğunu ifade ederek, Ümit’i öldüren merminin sırtından girdiğini, kalbinin çıktığını, yine bileğinde başka bir mermi izi olduğunu ifade etti.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri