• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

’BU FELSEFE TÜM SINIRLARI AŞTI’

Mardin Mazıdağı ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması düzenlenen şölenle gerçekleşti.
2015-03-05, 10:50:38
Okunma: 403
0 Yorum
resim

MARDİN - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması Mazıdağı ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen şölenle kutlandı. Ulusal kıyafetlerin giyildiği şölene HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve Mazıdağı Çiyayê Mazî Kültür Merkezi çalışanlarının söylemiş olduğu şarkılarla başlayan şölenin açılış konuşmasını DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu yaptı. Ağaoğlu, konuşmasında Kürt kadınlarının mücadelesinin tüm dünyaya tanındığını belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

2-614.jpg

Ağaoğlu'nun ardından konuşan Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Necla Yıldırım ise kendileri için bu günleri yaşatan ve Kürt mücadelesinde yaşamlarını yitiren kişileri binlerce selamladığını aktardı. Yıldırım, bu günlere kolay gelinmediğini belirterek bu uğurda bedellerin verildiğini ve bu bedellere her zaman sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

"Bu felsefe tüm sınırları aştı"

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise zalimlere karşı verilen Kürt mücadelesinin artık yaşamın son noktasına geldiğini ifade ederek bu uğurda mücadele edenleri selamladı. Bugün baktıkları zaman tüm kadınların demokrasi, eşitlik ve hak mücadelesinin öncülüğünü Kürt kadınlarının yaptığını sözlerine ekleyen Yıldırım, öncülük yapan Kürt kadınlarına da selam yolladı. Yıldırım, sözlerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın felsefesine de dikkat çekerek "Bu felsefe artık tüm sınırları aştı. Artık sadece dört parça Kürdistan da değil. Rojava'da ve tüm dünyada Kürt özgürlük mücadelesini yürüten YPG, YPJ, HPG ve YJA Star öncülüğünde öyle bir noktaya geldi ki tüm halkların umudu olmuştur. Cellatların gözü önünde artık bu felsefe Arapların, Süryanilerin, Kürtlerin, Türklerin ve tüm dünya halkların umudu olmuştur" dedi.

1-20150305122157.jpg

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere de dikkat çeken Yıldırım, bu konuda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın elini kuvvetlendirmek gerektiğini aktardı.

"Bizim artık çok işimiz var"

Konuşmasına kitleyi Türkçe, Süryanice ve Kürtçe selamlayarak başlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ise Kürt mücadelesine dikkat çekerek yıllardır verilen mücadeleyi yürüten kadınların olduğunu söyledi. Sakinelerin, Leylaların mücadelesini yükseltmek için artık kendilerinin olduğunu belirten Akyol Akay, "Biz sokaklara çıkıyoruz, meydanlara çıkıyoruz ama belki hala yanı başımızda kadınlar şiddet görüyor. Bunun içinde bizler kadın özgürlüğünü sağlamak için bunlarla mücadele edelim birlik olalım" dedi.

Şölen, Mazıdağı Çiyayê Mazî Kültür merkezinin söylemiş olduğu şarkılar, çekilen halaylar ve atılan havai fişeklerle gece geç saatlere kadar devam etti.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri