• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ÇADIR KENTLERE KIŞLIK İHTİYAÇ ÇAĞRISI

IŞİD çetelerinin saldırıları nedeniyle Suruç’a gelen Kobanêlilerin kış koşulları nedeniyle ihtiyaçları da arttı.
2014-11-28, 10:18:40
Okunma: 284
0 Yorum
resim

Kobanê’de destansı bir direniş verilirken, çetelerin katliamları nedeniyle Suruç’a gelenler çadır kentlerde yaşam mücadelesine devam ediyor. Çoğunluğunu çocuklar ve yaşlılar ile küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte gelen annelerin oluşturduğu Kobanêliler geri dönene kadar Suruç’ta aynı toprakları paylaştıkları sınırın kuzeyindeki yurttaşlarla birlikte bir yaşam örüyor.

6 BİN BEBEK İÇİN MAMA VE BEŞİK İHTİYACI

Suruç’ta belediye tarafından kurulan 5 çadır kentte, mahallelerde ve köylerde akrabalarının yanında kalan on binlerce Kobanêli için Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’dan temel ihtiyaçlarda gönderilmeye devam ediyor.  Suruç’ta bulunan ortalama 60 bin kişinin günlük ihtiyaçları Kobanê Kriz Koordinasyonu tarafından karşılanıyor. Koordinasyonun içinde yer gönüllü çalışanlar gelen yurttaşların ihtiyaçlarını tek tek gezerek her gün tespit edip koordinasyon kuruluna iletiyor. Koordinasyon, gönderilen ihtiyaç malzemelerini bu ihtiyaçlara göre yurttaşlara dağıtıyor.

Ancak kışın gelmesiyle birlikte ihtiyaçlar da arttı. Özellikle 0 ile 3 yaş arasında 6 bin çocuk için mama, süt, beşik, kışlık kıyafet ve soba en fazla ihtiyaç duyulanlar arasında yer alıyor.

SOBA YORGAN VE YATAK ACİL İHTİYAÇLAR ARASINDA

Özellikle çadırlarda kalanlar için soba ihtiyacı en acil ihtiyaçlar listesinde birinci sırada. Ancak sobaların çadırlarda yangınlara sebep olmaması için güvenlikli, devrilmesi durumunda otomatik sönen, petek şeklindeki sobaların gönderilmesi gerekiyor. Yine yorgan ve yatak da acil ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Kuru gıda, temizlik malzemeleri, et, balık konserveleri temin edilmesi gerekenler arasında yer alıyor.

‘DESTEKLER BİR SÜREDİR AZALDI’

Kriz koordinasyonunda yer alanlar da Türkiye, Kürdistan ve Avrupa’dan desteklerin kış koşulları nedeniyle artması gerektiğini belirterek, yurttaşlara destek çağrısında bulundu. Koordinasyonda yer alan Seydi Fırat, gelen desteklerin aza

ldığını belirterek, “Bu konuda insanların daha fazla sorumluluk sahibi olması gerekiyor” dedi.

‘KOBANê HALKINA KARŞI HEPİMİZ SORUMLUYUZ’

Tüm yurttaşların hep birlikte, birbirlerine destek olarak mücadele verdiklerinin altını çizen Fırat, “İnsani, yurtsever duygularımızla, sorumluluk bilinciyle bu konuda gerekli çabayı sarf etmemiz gerekiyor. İlgisiz olunması mevcut durumu ağırlaştırıyor. Buna asla göz yummamamız gerekiyor. Bu insanlığa yakışır bir durum değil. İnsanlığın kalbi Kobanê’de atıyor ve herkesin bu yüzden Kobanê halkını sahiplenmesi gerekiyor. Buraya gelen Kobanêli’leri görmeme gibi bir durum olamaz. DAİŞ barbarlığı karşısında göç edenlerle dayanışmak mücadelenin bir parçasıdır” diyerek tüm insanlara çağrı yaptı.

 
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri