• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Kobanê ve Şengal’e 3 tır yardım

Almanya’nın Essen kentinden Şengal ve Kobanê’yle dayanışma kampanyası çerçevesinde 3 tır giyim ve sağlık malzemesi toplandı.
2014-10-31, 08:07:50
Okunma: 364
0 Yorum
resim

IŞİD çetelerinin Şengal ve Batı Kürdistan'ın Kobanê Kantonuna yönelik saldırısı sonucu göç yollarına düşen Kürtler, Kuzey ve Güney Kürdistan’ın farklı kentlerindeki kamplarda zor koşullarda yaşıyor. Kışın yaklaşmasıyla birlikte büyük zorluk ve sıkıntılarla yüz yüze olan Şengal ve Kobanêlilere dünya devletlerinden destek gitmezken, başta Kürtler olmak üzere demokratik sivil toplum örgütleri ve farklı kurumlar kendi olanakları çerçevesinde yardımlarda bulunuyor.

Almanya'nın Essen kentinde faaliyet yürüten Kürt kurumları da Şengal ve Kobanê için bir kampanya başlattı. Essen Kürt Kadın İnisiyatifi ile Kürt Camii'sinin ortak başlattığı kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 3 tır giyim ve sağlık malzemesi gönderildi. 15 Ağustos'tan bu yana devam eden kampanya çerçevesinde ilk tır, Güney Kürdistan'ın Zaxo kentinde bulunan Şengallilere, ikinci tır Newroz kampındaki Ezidilere, üçüncü tır ise Kobanêliler için dün Suruç'a gönderildi.

Kampanyanın yürütücülerinden Axîn Welat, amaçlarının kendi topraklarında mülteci durumuna düşen Kürtlerin yalnız olmadığını hissettirmek ve bir nebze de olsa yardımcı olmak olduğunu söyledi. Welat, Şengal'de yapılan katliamın ardından kentte kampanya başladıklarını belirterek, “Ağustos ayında kampanya'ya başlattık. Topladığımız malzemeleri ilk tır ile Şengal'den Zaxo kentinde bulunan Ezîdîlere gönderdik. Ardından ikinci tırı da Rojava'da bulunan Newroz kampındaki Ezîdîlere gönderdik. Bu da üçüncü tırdır. Onu da Kobanê'ye gönderiyoruz. Suruç'a gitmesi için dün yola çıktı” dedi.

Axîn Welat, yaklaşan kış koşullarına da dikkat çekerek, kampanyanın büyütülmesi çağrısında da bulundu:

“Önümüz kış ve kamplarda yaşayan insanların koşulları çok kötü. Avrupa'da yaşayan halkımız ve özellikle de Kürt işverenler, kışlık eşya, çadır gibi malzemelerin alınması için seferber olmalı.”

KOBANE İÇİN PAZARLARDA EŞYA SATACAKLAR

Kampanyaya destek veren Essen Cîwanên Azad üyeleri de 3 aydır aktif çalışıyorlar. Kampanya çerçevesinde şimdiye birçok eşya topladıklarını belirten Zozan Erdal, “Battaniye, yorgan, ayakkabı, bebek maması başta olmak üzere çok sayıda malzeme topladık. İnterneti de bu kampanyada iyi kullandık. İnternet üzerinden bize bir çok kişi ulaştı”diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Mays Yılmaz da kampanyada aktif yer alanlardan. Yılmaz, kampanyayı farklı biçimlerde devam ettireceklerini belirterek, “Kampanya çerçevesinde toplanan bazı eşyalar, oraya uygun olmadığı için göndermedik. Onun için o eşyaları burada pazarlarda satıp, bundan elde edeceğimiz geliri ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz” dedi.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri