• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Süryanilerden Kobanê’ye destek

Kobanêlilere bir destek de Süryani halkından geldi. Deyrulzafaran Manastırı, ilaç yardımından sonra 2 kamyon ortopedik yatak ve tıbbi malzeme gönderdi.
2014-10-24, 07:33:47
Okunma: 266
0 Yorum
resim

IŞİD çetelerinin işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen Kobanê halkıyla dayanışma da her geçen gün büyüyor.

Kobanê halkına anlamlı bir destek de Süryani halkından geldi. Mardin’de bulunan Deyrulzafaran Manastırı, Avrupa’daki Süryaniler tarafından kendilerine bağışlanan 26 tıbbi ortopedik yatak ve tıbbi malzemeleri Kobanê direnişinde yaralanan halkın hizmetinde kullanılması için gönderdi. 200 bin TL tutarında bulunan tıbbi malzemeler binlerce Kobanêlinin yerleştiği Urfa’nın Suruç İlçesine getirildi.

Mardin Süryani cemaatinden Vadi Aydın, Ortadoğu’da yaşayan tüm inanç, dil ve farklı kültürler için insanlık mücadelesi veren Rojava devrimi ile dayanışmak amacıyla iki kamyon tıbbi malzeme getirdiklerini kaydetti. Kobanê’de yaralananlar için Manastır’ın hasta yataklarını getirdiklerini belirten Aydın, “ Bugün Rojava devriminde Müslümanlar, Hıristiyanlar, Ermeniler, Êzidîler, Aleviler, Araplar, Türkmenler yani Ortadoğu coğrafyasında yaşayan tüm halkların ortak yaşamını esas alan mücadele veriliyor. Biz Mardin Süryani halkı da insanlık mücadelesine bir katkımızın olmasını istedik” dedi.

‘KARDEŞLİĞİMİZİN GEREĞİDİR’

Avrupa’daki Süryani kardeşlerinin Deyrulzafaran Manastırı’na hibe ettikleri tıbbi malzemeleri Kobanêliler için getirdiklerini belirten Aydın, “26 ortopedik yatak, 24 tıbbi dolap, hasta değnekleri, tekerlekli sandalye, bebek küvetini Kobanê’de yaralanan ve acil ihtiyacı olanlara hibe ettik. Bu bizim kardeşliğimizin gereğidir. Öncesinden de ilaç göndermiştik. Şimdi tekrardan halkımıza çağrımızdır; Kobanê halkı mazlum bir halktır, inancımız mazlumun yanında olduğunu emrediyor, herkes elinden geleni yapmasını istiyoruz” diye konuştu.  

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri