• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

’Kobanê özgürleşinceye dek sınırdayız’

Soğuk havaya rağmen sınırda direniş nöbetleri devam ediyor. Sınır hattındaki nöbetlerinden arda kalan zamanlarını kurdukları çadırlarda geçiren direniş nöbetindeki yurttaşlar, “Kobanê özgür olana dek buradayız, hiçbir yere ay
2014-10-23, 09:42:40
Okunma: 391
0 Yorum
resim

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik işgal girişimine karşı YPG/YPJ savaşçılarının büyük direnişi ikinci ayında da devam ederken, Suruç ilçesinin Kobanê sınır hattı boyunca başlatılan sınır nöbeti de soğuk havaya ve zorlu koşullara rağmen kesintisiz sürüyor.

Tüm olumsuz koşullara rağmen sınır hattını boşaltmayan insanların Mehser ve Miseynter köylerindeki eylemlerini her gün değişik kesimlerden onlarca grup ziyaret ediyor.  Direniş nöbeti eylemindeki kitle, sınır gözleminin yanı sıra çadırlarda bir araya gelerek, gündemdeki konuları değerlendiriyorlar.

NÖBET EYLEMLERİNE DEVAM

Urfa’nın Viranşehir ilçesinden gelerek yaklaşık bir aydan bu yana direniş nöbetinde bulunan Naif Aslan, nöbet eylemine devam edeceklerini belirtirken, Kobanê’deki direnişin yeryüzünde son bir Kürt kalana kadar devam edeceğini ifade etti. 

Sınıra geliş sebebini “Vicdani sorumluluğumu yerine getirmek, bu büyük direnişte ait olduğum yerde, halkımın yanında yer almak” diye tanımlayan Kader Saklı, nöbet eylemine Bursa’dan gelerek katıldığını söyledi. Saklı “Orada her gün insanlar yaşamını yitiriyor. Her sabah uyandığımda orada savaşın arkadaşlarımın şahadet haberlerini duyma korkusuyla güne başlıyorum. Evet, zor şartlar altındayız. Kış başladı. Ama gerekirse burada Kürdistan özgürleşinceye kadar kalacağız. Belki bir yıl burada kalmamız gerekecek, belki de on yıl. Ama biz burada olacağız. Amacımıza ulaşıncaya kadar” diyerek direniş nöbetindeki kararlılığını dile getirdi. Kobanê’nin düşeceğini ve Kürtlerin kendilerine biat edeceğini öngören tüm kesimlerin yanıldığını, şimdi ise dil değiştirerek Kürtlerden yanaymış gibi davrandığını ifade eden Saklı, Kürtlerin dünya tarihine bu büyük direnişle geçeceğini belirtti.

‘DİRENİŞLE OYUNLAR BOŞA ÇIKARILACAK’

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinden geldiğini belirten Besim Özgün ise, Kobanê’de yaşayan, savaşan ve direnen birçok insanın kendi akrabaları olduğunu dile getirerek, Kobanê tam anlamıyla özgürleşene kadar burada kalmaya devam edeceklerini kaydetti. DAİŞ çetecilerinin Kürtlerin elde ettiği kazanımlara saldırması için dünya sahnesine çıkarıldığına dikkat çeken Özgün, “Kürtler yıllardan beridir yaşadıkları tecrübelerden oynanan oyunların farkındadır. Direnişle bu oyunların hepsini boşa çıkaracak, yenecek güç ve iradeye sahiptir” dedi.

‘BOMBA YAĞSA DA GİTMEYİZ’

“Değil yağmur, bulunduğumuz, nöbet tuttuğumuz bu alanlara taş, hatta bombalar yağsa da, halkımız o saldırılardan kurtulana kadar buradan bir yere gitmeyeceğiz” diyen Orhan Aslan da, yapay sınırlarla birbirinden ayrılan tüm Kürtlerin sınırlara gelerek bu büyük direnişte yer alması gerektiğini belirtti. İlk günden bu yana direniş nöbetindeki yerini aldığını belirten Orhan Kalmaz da, yaşam ve ortamı direnişe uygun inşa ederek nöbet tutmaya devam ettiklerini söyledi.

Öte yandan nöbet eylemlerinin yapıldığı Mehser ve Miseynter köylerinin dışında da Kobanê sınır hattında bulunan Oğan, Alîzêr, Bedhê, Qop, Dewşen, Zehwan, Etmanek, Boydê, Swêdê, Kolik köylerindeki halk, kendiliğinden oluşturdukları sistemle sınır hattının güvenliğini sağlamaya devam ediyor. 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri