• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Dicle Üniversitesi’nde Öğrenciler Kavga Etti

Dicle Üniversitesi’nde gün boyu süren olaylarda en az 60 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.
2014-04-16, 06:42:00
Okunma: 363
0 Yorum
resim

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında yaşanan olaylar sona erdi. Kutlu Doğum Haftası’nı bahane eden grubun tahrikleri sonucu gün boyu süren olaylarda 60'ı aşkın öğrenci gözaltına alındı.

Basın açıklamasında ön sıralarda yer alan öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınması dikkat çekti. Polisin müdahalesi sonucu aralarında kadın örğencilerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. 

Müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Diyarbakır İl eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Mehmet Emin Yıldırım ile Eğitim Sen'li yöneticilerin olduğu binlerce öğrenci İktisat Fakültesi'ne doğru yürüşe geçti. Mimarlık Fakültesi önünde konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, yaşanan olayların tek sebebinin üniversite yönetimi olduğunu söyledi. 

Ardından kent merkezine doğru yürüyen kitlenin önü bu kez de üniversitenin çıkışında polisler tarafından kesildi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı ile yöneticileri, Eğitm Sen ve BDP'liler ile polis arasında yolun açılması ve öğrencilerin talebi olan gözaltındaki öğrencilerin bırakılmasına ilişkin uzun süren görüşmeler yapıldı. Öğrenciler uzun süren bekleyişlerinin ardından otobüslere binerek kent merkezine geçti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen öğrencilerin arkadaşları ve aileleri Emniyet Müdürlüğü'nün önüne aktı. Emniyet Müdürlüğü önüne gelişler devam ederken, polis ve özel harekatçılar TOMA ve zırhlı araçlarla yoğun önlem aldı. 

Kutlu Doğum Haftası’nı bahane ederek üniversite içerisinde yurtsever öğrencileri tahrik eden ve yaşanan olayların başını çeken grup, önceki yıl da aynı tarihte aynı gerekçeler ile bir provokasyona neden olmuş, olaylar Türkiye ve bölge genelindeki üniversitelere yayılmıştı.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri