• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

TANRIKULU: BAÅžBAKAN ATEÅžLE OYNUYOR

Mercek Altı’nda "Tıp öğrencileri davası"na ilişkin izlenimlerini aktaran İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümetin muhalefete yönelik baskıcı politikaları konusunda, "Başbakan ateşle oynuyor" dedi.
2012-12-06, 17:34:21
Okunma: 1009
0 Yorum
resim

ANKARA - Ankara'da tıp ve eczacılık fakültesi öÄŸrencilerinin yargılandığı davayı izleyen Ä°stanbul milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, davaya iliÅŸkin izlenimlerini telefonla baÄŸlandığı Ä°MC TV Mercek Altı programında aktardı. Davanın hukuk ve demokrasi adına vahim bir geliÅŸme olduÄŸunu belirten Tanrıkulu, davanın özel yetkili mahkeme ve savcıların faaliyetlerinin meÅŸru olmadığını bir kez daha ortaya koyduÄŸunu söyledi.

Tanrıkulu,  "Hükümet bir taraftan dokunulmazlıkları kaldırma giriÅŸimiyle, bir taraftan demokratik muhalefeti, yasal muhalefeti baskı altına alarak, tutuklayarak bir meÅŸruluk alanı bırakmamakta. Bunun ağır sonuçları olur ve geçenlerde ifade ettiÄŸim üzere, BaÅŸbakan bu sorun konusunda ateÅŸle oynuyor." dedi.

Avukat BoÄŸatekin: "Topyekün bir bastırma ve susturma hareketi"

Tutuklu öÄŸrencilerin yargılandığı davaların konuÅŸulduÄŸu Mercek Altı'nda konuk olan Avukat Hüseyin BoÄŸatekin ise Türkiye'de cezaevlerinde büyük çoÄŸunluÄŸu Kürt 600 ilâ 1000 arasında öÄŸrenci olduÄŸunu ve hepsinin de örgüt üyeliÄŸyle suçlandığını söyledi. BoÄŸatekin, öÄŸrenci davalarında, basın açıklamalarının, mitinglerin ve okuldaki faaliyetlerin örgüt üyesi sayılmak için yeterli gerekçeler olarak görüldüÄŸünü, bugüne kadar tutuklananlarda bir çakı bile yakalanmadığını vurguladı. BoÄŸatekin "Bu topyekün bir bastırma ve susturma hareketidir" dedi.

Programın diÄŸer konuÄŸu, SaÄŸlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel BaÅŸkan Çetin Erdolu, "Tıp öÄŸrencileri davası"yla ilgili olarak, halkın saÄŸlık hakkının ve bu hak için öÄŸrencilerce geleceÄŸe yönelik yürütülen mücadelenin yargılandığını söyledi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri