• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN KAVUN TÜKETİN

Kadim kentin her ilçesinin bir tadı bir güzel yanı var. Derik’in Zeytini , Yeşillinin kirazı Midyat’tın ise kavunu ile meşhurdur.
2020-08-18, 05:56:50
Okunma: 2553
0 Yorum
resim

Özellikle kemik erimesi,diyabet hastalarına tavsiye edilen Midyat kavunu farklı tatları ile vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.

Damak tadına hitap eden yiyeceklerden Midyat kavunu farklı kokusu ve mayhoş tadıyla yerli yabancı herkesin ilgisini çektiğini söyleyen kavun satıcıları, “ Midyat kavunları tadıyla ve kokusuyla Mardinlilerin vazgeçilmez damak tatlarından biri olmayı başarıyor. Midyatlı vatandaşlarımızın geçim kaynağı olan kavunlar gerekse üreticilerin gerekse biz satıcıların yüzünü güldürüyor. Bu meşhur kavunun ekşimsi bir tadı var. Güzel bir tat. Mardin halkı bu tadı seviyor. Günde tonlarca kavun tezgâhlardaki yerini alıyor ve günde 400 500 kilo kavun satıyoruz. Kavunlar her öğünde tüketilebildiği ve fiyatı uygun olduğu için kavun almak isteyen bir vatandaşımız en az 15 20 kilo alıyor. Sağlık açısından da sayısız faydaları olduğu gibi çekirdeği de kavrularak ve kurutularak tüketiliyor” ifadelerini kullandı.

 

Midyat kavununda bereket fışkırıyor

Midyat ilçesinde yaz aylarında yetiştirilen ve damak tadına düşkün insanların vazgeçilmezi olan kavun tezgâhlarda yerini aldı. Fiyatı ucuz olduğu için herkesin alabildiği kavun, Midyat’ta ayrı bir tatla yetişiyor. Mart ayında ekilip, temmuz ve ağustos aylarında olgunlaşan kavun, sulanmadan, ilaçlanmadan, doğal olarak yetiştiriliyor. Birçok ailenin geçim kaynağı olan kavun buradan birçok kente gönderiliyor. Kavun yetiştiricisi Çiftçi Mehmet Taş, “Burada kavun martta ekilir, temmuz ayında yetişir. Susuz olarak yetişen kavun güneş ısısı ile olgunlaşıyor. Buradan sonra ilçeye götürüp satıyoruz” dedi.

Satıcı Ali İnan, “Bu kavunlar Midyat’ın meşhur kavunlarıdır, çevre köylerden geliyor. Tadı güzel mayhoş, nar tadındadır. Fazla tatlı değil mayhoştur. Bunlar buradan İstanbul’a gidiyor Türkiye’nin her tarafına gönderiliyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri