• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

CİZRE SPOR’DAN OLAYLI MARDİN SPOR AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi (BAL) gurubunda mücadele eden Cizre Spor Kulübü, Mardin Spor maçında çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi.
2014-02-06, 06:54:51
Okunma: 1032
0 Yorum
resim

Maçta çıkan olaylardan dolayı üzgün olduğunu ifade eden Cizre Spor Kulüp Başkanı Salih Sevinç, olaylarda 4 kulüp personelinin yaralandığını ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Ligi (BAL) gurubunda Şırnak adına mücadele eden Cizre Spor Kulübü,2 Şubat Pazar günü oynanan Mardin Spor maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili düzenlediği basın açıklamasında kulüp olarak yaşanan olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ve dört kulüp çalışanının yaralandığını kaydetti.

Cizre Spor Şehir Stadyumun da düzenlenen basın açıklamasında Kulüp Başkanı Salih Sevinç, Teknik Direktör Cahit Sönmez ve Takım Kaptanı Cenk Kasımoğlu ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cizre spor yönetimi olarak Pazar günü oynamış olduğumuz Mardin spor’la alakalı olarak çıkan olaylardan dolayı son derece üzgün olduklarını belirten Cizre spor kulüp başkanı Salih Sevinç “Mardin sporun Cizre’ye beraberinde Mardin ve Diyarbakır’a ait polislerle gelmesinin Cizre spor camiası tarafından tepkiyle karşılandığını belirtti. Sevinç, Bir şehrin takımı kendi emniyetiyle beraber deplasman maçına gitmesi Türkiye’de görülebilen ve belki de görülmeyen nadir olaylardan bir tanesidir. 10 bine yakın taraftarımızın davul zurna eşliğinde izlediği maç olaysız sona erdi. Maçın bitiş düdüğü ile beraber futbolcularımız soyunma odalarına doğru giderken Mardin sporun 7-8 ve 10 numaralı futbolcuların bizim futbolculara saldırması sonucu olayların başladığını ve olayların medyada Türkiye’nin gündeminde çok değişik şekillerde algılandı, biz buna yönetim olarak tamamen karşıyız.

Biz sporun güzel yanlarından tarafız böyle vakaların ne Cizre’de nede başka yerlerde olmasını istemiyoruz. Böyle bir durumu oluşturan Mardin spor futbolcularını ve yönetimini kınıyoruz dedi.

            Mardin Spor kafilesinin soyunma odalarının kapılarını kırıp, kulübe zarar verdiğini ve olaylarda dört kulüp çalışanın da yaralandığını ifade eden Sevinç;”Türkiye gündeminde Cizre’nin farklı yer almasına tepki gösterip, Cizre Halkı olarak hiçbir şekilde böyle anımsanmak istemediklerini, yönetim olarak ta bu olayları kınıyor ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz şeklinde konuştu.

 

30 SENELİK FUTBOL HAYATIMDA İLK DEFA BU KADAR POLİSLE MAÇA ÇIKIYORUM

Ben 30 senedir bu işi yapıyorum. Ama böyle çok sayıda polis önünde oynanan maçı ilk kez görüyorum’ diyen Cizrespor Teknik direktörü Cahit Sönmez, “Özellikle baktığımız zaman işte Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin’den polis getirilmişti. Biz şaşırdık. Biz maça mı çıkacağız? Nereye çıkacağız? Biz bunu haftalarca futbolcularımızla konuştuk. Biz çıkıp futbolu çirkinleştirmeden açık ve pozitif oynayarak Cizre’ye ve futbolculuğa yakışır bir şekilde mücadele etmelerini istedik. 90 dakika boyunca hiçbir olaylara sebebiyet vermeden, tansiyonu yükseltmeden centilmenlik kuralları içinde oyun oynamaya çalıştık. Fakat burada her pozisyonda hakemin çaldığı her düdükte Mardinli bazı futbolcular maçın tansiyonunu yükselterek maçı tatil ettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştılar. Daha önce Cizrespor’un hem içerde hem de dışarıda oynadığı maçlar vardır. Bu maçlarda çok dostane ve centilmenlik kuralları içerisinde oynamıştır. Buradaki olaylara gelince buradaki maç içerisinde hiçbir olay olmadı. Fakat maç bitiminde ben kendi futbolcularımı soyunma odalarına gitmelerini istedim. Bir baktım Mardin sporlu iki tane futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Onlar saldırdıktan hemen sonra 47 plakalı otobüslerin yanında bulunan bazı polisler de hemen sağa sola plastik mermi ve biber gazı sıkmaya çalıştılar. Anlayamadık, bir anda ana baba günü oldu. Akşam da haberlerde izlediğimiz kadarıyla sanki olayları Cizre taraftarları, Cizre spor yönetimi ve Cizre spor futbolcuları çıkartmış gibi lanse edildi. Bu kesinlikle yanlıştır. Buradan Futbol Federasyonu’na sesleniyoruz. Gerçekten Cizre spor yönetimiyle, seyircisiyle futbolu çok açık ve pozitif oynayarak hiçbir şekilde söylenenler gibi değildir. Eğer bunu görmek isteyenler varsa Cizre’ye ve maçlarımızı izlemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MARDİN SPORLU FUTBOLCULAR TARAFTARLARI TAHRİK ETTİ

Olayların Mardin sporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden çıktığını ileri süren Cizre spor takım kaptanı Cenk Kasımoğlu da şunları söyledi: “Olayların çıkmaması için biz de futbolcu olarak taraftarlara gidip centilmenlik yapmalarını, sahaya bir şey atmamalarını istedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve söyledik. Çok düzgün bir maç gidiyordu. Yalnız sahadaki Mardin sporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden ve maç sonrası bize saldırmalarından dolayı çıkan bir kargaşa oldu. Yalnız polislerin de böyle bir davranış sergilemesi çok yanlıştı. Cizre spor’un burada yaptığı hiçbir olumsuz şey yok. Sadece Mardin spor’un futbolcularının tahrikleri var. Hatta maç bittikten sonra Mardin sporlu 3 futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Hatta saldırıya maruz kalanların içinde ben de vardım. Ama sadece bize yansıtıldı. Tabiî ki de yanlış bir şeydir dedi.”

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri