• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Mısır piramitlerinin gizemi

Mısır’daki piramitler dünyanın çözülemeyen sırlarının başında gelir. 40 katlı bir bina kadar yüksek olan piramitlerin nasıl yapıldığı hala tam olarak bilinememektedir. İşte piramitlerin internette dolaşan sırlarından ba
2012-01-31, 18:42:40
Okunma: 1355
0 Yorum
resim

Dünyanın açıklanamayan gizemlerinin başında gelen yapılardan birisi, dünyanın yedi harikası içinde de bulunan Mısır piramitleridir. Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar ayakta kalmayı baÅŸaran bu yapıların nasıl yapıldığı hala tam olarak bilinmiyor.

Ä°nÅŸa edilen en önemli piramitler olan Gize Piramitleri, yani Mikerinos, Kefren ve Keops piramitlerinin 5 bin yıl önce yapımı hala gizemini koruyor. Bu üç piramidin en büyüÄŸü olan Keops Piramidi 40 katlı bir binanın yüksekliÄŸine sahiptir ve 10 futbol sahası kadar da bir alanı kaplar. 2 milyondan fazla taÅŸ bloktan inÅŸa edilen piramidin 20 yıl içinde inÅŸa edildiÄŸi söylenir. Toplam ağırlığı 5,5 milyon ton olan bu taÅŸların bu süre zarfında dizilebilmesi için her iki buçuk dakikada bir taşın yerine oturtulmuÅŸ olması gereklidir. Piramidin en anlaşılmaz yönlerinden biri de iÅŸte bu özelliÄŸidir, nasıl inÅŸa edildi?

Milyonlarca taşı kaldırmak için büyük rampalar kullanıldı. Kullanılan bu rampa piramitin yakınına kurulmuÅŸ olan taÅŸ ocağından baÅŸlayarak piramite kadar devam eden ve düzenli olarak kesintisiz taÅŸ taşınmasını saÄŸlayan bir yapıda inÅŸa edildi.

Ä°ÅŸte piramitlerin binlerce yıldır çözülemeyen gizemlerinden bazıları;

- Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduÄŸu odaya, yılda sadece 2 kez güneÅŸ girmektedir. (doÄŸduÄŸu ve tahta çıktığı günlerde)

- Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

- KirletilmiÅŸ suyu, birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

- Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoÄŸurt haline gelir.

- Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

- Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileÅŸme eÄŸilimi gösterir.

- Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduÄŸu hakkında bir bilgi yoktur; araÅŸtırmacıların çoÄŸu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

- Piramitlerin içi yazın soÄŸuk kışın sıcak olur

- Gize'deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5'dir.


 

GAZETE5

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri