• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

DARGEÇİT’TE 25 YATAKLI MÜJDESİ

Mardin Dargeçit ilçesinde yapılacak olan 25 yataklı çift kişilik hastanenin inşaatı için Sağlık Bakanlığı şubat ayında ihaleye çıkıyor.
2023-12-27, 17:51:09
Okunma: 171
0 Yorum
resim
Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy'un girişimleriyle ilçede yaşayan vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesini sağlayacak yeni devlet hastanesi için ilk adımlar atıldı.
 
Dargeçit İlçesinin Bahçebaşı Mahallesi
14.047,24 m2'lik alan üzerine 8415 m2'lik  alan üzerinde inşaatı yapılacak olan ve günümüz koşullarında daha nitelikli sağlık hizmeti verecek 25 yataklı olarak planlanan yeni devlet hastanesi hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli rol oynayan son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılması hedefleniyor.
 
Mevcut hastaneye göre hasta yatağı, yoğun bakım yatağı kapasitesi daha yüksek olacak yeni hastane sayesinde ilçede yaşayanlar kendi ilçelerinde sağlık sorunlarına çözüm bulabilecek.
 
Dargeçit ilçesinde sağlık sisteminin gücüne güç katacak yeni yatırımları hayatta geçirmeye devam edeceklerini söyleyen, Başkan Aksoy, "İlçemizde 25 Yataklı çift kişilik odalı Devlet Hastanesi uygulama projeleri bitme aşamasında olan ve Şubat ayında inşaat ihalesi yapılacak olan hastanemiz için emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca, Mardin Milletvekillerimiz Sn. Faruk Kılıç,Muhammed Adak ve Ak parti İl Başkanımız Sn. Vahap Alma’ya ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Nitelikli, konforlu hasta odaları, 2 Adet Ortopedi Polikliniği, 2 adet Çocuk Polikliniği, 2 Adet Kadın Doğum poliklinik olmak üzere çeşitli branşlarda toplamda 12 ye yakın poliklinik olmak üzere hasta kabulü yapacak.
Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri