• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

TARİHİ ÇARŞ RESTORE EDİLİYOR

Dargeçit ilçesinde bulunan ve tarihi geçmişi 17’inci yüzyıla dayanan tarihi Süryani Çarşısı Dargeçit Belediyesi tarafından restore edilerek tekrar halkın hizmetine sokulacak.
2023-06-23, 11:22:10
Okunma: 462
0 Yorum
resim

Bir zamanlar Dargeçit ilçesinin ticaret, sanat ve zanaat merkezi olan tarihi Süryani çarşısı 1970’lere kadar da faal durumdayken Süryanilerin Avrupa’ya göç etmelerinden sonra yavaş yavaş önemini kaybederek harabe haline dönmeye başlamıştı. Bir zamanlar Tur Abdin Bölgesindeki ticaretin kavşak noktalarından birisi olan Süryani çarşısının eski günlerine geri döndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Dargeçit Belediyesi tarafından tarihi çarşıda başlatılan restorasyon çalışmaları ekiplerin titiz ve yoğun çalışmalarıyla devam ediyor. Yıllardır bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabeye dönen tarihi çarşı Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy'un girişimleri sonucunda nihayet aslına uygun olarak restore edilmeye başlandı.

Göreve geldiği günden beri sosyal ve kültürel alanlarda kayda değer çalışmalara imza atan Dargeçit belediye başkan M.Cüneyt Aksoy, şimdi de tarihi ve kültürel değeri olan turistlik Süryani Çarşısını aslına uygun olarak restore ederek yeniden halkın hizmetine sokmak için çalışmalara başladı. Tarihi çarşıda sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen başkan Aksoy, çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Tarihi çok eskilere dayanan eski Süryani çarşımızı bir harabeden kurtarıp eski orijinal haline sadık kalarak nakış nakış işlemeye değerine değer katmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte hem bu tarihi değerimizi kurtarmış olacağız hem de bu tarihi çarşının tekrar bir ticaret merkezine dönüşmesi için halkımızla birlikte gerekeni yapacağız. Dedi.

Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan Süryani çarşısı işin ehli ustalar tarafından tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ediliyor. Tarihi Süryani çarşısı bir zamanlar demircilik, taş, işletmeciliği, semercilik, gömüşçülük ve diğer birçok ticari sektöre ev sahipliği yapmıştı.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri