• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

AHMET TÜRK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin Arena Gazetesine Maridin otelde açıklamalarda bulundu.
2016-02-04, 09:10:20
Okunma: 609
0 Yorum
resim

2012 Yılında kabul edilen 6360 sayılı yasa ile Türkiye’de 13 Büyükşehir Belediyesi kurulması kararı alınmıştı. Yeni yasa ile İl Özel İdareleri lağvedilerek görev ve sorumlulukları Büyükşehir Belediyelerine devredilmişti.

Özel İdarelerin 2016 yılı sonuna kadar yeniden kurulması beklendiği haberi üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunarak, İl Özel İdarelerin Türkiye gündemine geldiği zaman bu konuda ki düşüncelerini daha net ve açık bir şekilde ifade edeceklerini söyledi.

‘HALKIN SEÇİLMİŞ İNSİYATİFİNİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK BASİT OYUNLARDIR’

Ahmet Türk; “İl özel idare kanunu gerçekte ne getiriyor, ciddiyeti ne kadardır, bir tehditmidir, bunu şuanda bilemiyoruz. Böyle bir şey getirdikleri zaman, biz bu konuda da düşüncelerimizi söyleriz. Burada sadece belediyelerimizin başarılarını gölgelemeye, bizi başarısız göstermeye yönelik bir caba var. Halkın bize olan sempatisini ilgisini kendilerine çekmeye ve bağlamaya yönelik bir çalışmadır. Açıkçası bizim belediyelerimizi boşa çıkarmaya yönelik bazı oyunların oynandığını biliyoruz. Tabiki zamanı gelince bunları açıklayacağız, zaman zaman kayumma devir edilmeleri ile ilgili söylentiler de var. Tamamen demokrasinin ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Biz bu dedikodular üzerinden yorum yapmak istemiyoruz. Bunları Türkiye gündemine getirdikleri zaman, biz bu konuda ki düşüncelerimizi daha net ve açık bir şekilde ifade ederiz. Bu aşamada söylenecek fazla bir şey yok. Biz zaten bu konuda gerçekten demokratik, halkın yönetime katıldığı, halkın kendini yönettiği bir siyaseti herzaman savunuyoruz. Halkın insiyatifini, halkın seçilmiş insiyatifini ortadan kaldırmaya yönelik basit oyunlardır. Ama bunlar gerçekleşirmi gerçekleşmezmi bu konuda getirecekleri tasarı, yasa nedir bilmiyoruz. Bu konuda bir şey söylemek erken, zamanı gelince bu konuda ki düşüncemizi açıklarız” dedi.

‘HALKI SİNDİRMEYE, SUSTURMAYA YÖNELİK BİR POLİTİKA İZLENİYOR’

Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Türk, halkı sindirmeye yönelik bir politka izlendiğini belirterek, bu sorunun nereye varacağını kestiremediklerini ifade etti.

İzlenen politikada kucaklayıcı bir mantığın olmadığını dile getiren Türk, “Nusaybin’de bir yasağın olabileceği konusu şuanda görünmüyor. Halkın bugün çektiği acıları halkın öfkesini, halkın bu yapılanlara karşı olmasına rağmen, bildiklerini okuyor ve burada bir halkı sindirmeye, susturmaya yönelik bir politika izleniyor. Olayların nereye varılacağı konusunda biz kestirmekte zorlanıyoruz. Kucaklayıcı bir mantık yok. Bu öfkenin, bu sindirme politikalarının aslında Türk halkınada kürt halkınada demokrasiyede zarar vereceğini hesaplamıyorlar. Aslında en büyük eksiklik budur, bunun sonu nereye varacak, bin yıllık bir kinin bir öfkenin büyümesine neden olan bugün projeler yaşama geçiriliyor. Halkın üzerine böyle bir anlayışla geliniyor” diye konuştu.

‘HAKKIMDA İÇİ BOŞ BİR İDDİANAME HAZIRLANMIŞ’

Talimatlar verilerek davalar açıldığını söyleyen Türk, “2012’den beri geçmişten bahsettikleri telefon konuşmaları, bazı şeyleri toplama haline getirerek zorlama bir iddianame hazırlanmış, tamamen siyasi süreç ile ilgilidir. Bugün aydını, akademisyeni, kürtleri ,belediye başkanlarını, sivil toplum örgütlerini ve tüm muhalefeti susturmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. İddianamyede baktım, içinde hiç bir şey yok, içi boş bir iddianame, gerçekten zorlama bir iddianame, sonuç olarak talimatlar veriliyor ve davalar açılıyor. Bu gizli tanığın benim şahısımla ilgli her hangi bir ifadesi yoktur. Genelde ilgisiz tanıklar bulmuşlar bazı itirafçılar getirip bazı arkadaşlar üzerinden ifade oluşturmaya çalışmışlar. Fakat bana iletilen gizli tanığın benim şahsıma yönelik bir beyanına rastlamadım” şeklinde konuştu.

Mardin Arena

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri