• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Öcalan: "Size Savaş Yaptırmayacağız"

Bölgede yaşanan operasyonlara ve gözaltılara dikkat çekmek amacıyla DBP, HDP Mardin il örgütleri öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.
2015-07-29, 07:05:43
Okunma: 344
0 Yorum
resim

Bölgede son günlerde artan askeri operasyonlara ve gözaltılara dikkat çekmek amacıyla DBP, HDP Mardin il örgütleri öncülüğünde Mardin Karayolu Parkı'nda yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya DBP, HDP Mardin il vilçe örgütlerinin yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Genel Sekreteri ve Daire başkanları, DBP'li Mardin bölge belediye eş başkanları, Barış Anneleri, MEYADER, KESK, DİSK ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklama öncesi DBP Mardin İl, Büyükşehir Belediyesi ve KESK binaları önünde bir araya gelen kitle üç koldan Karayolu parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında sık sık "Katil IŞİD", "Savaşa hayır" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Karayolu parkına ulaşan kitle burada "İktidar hırsınız halkların demokrasi bloğu karşısında yerle bir olacak. Size Savaş Yaptırmayacağız" yazılı pankartı açtı. Burada kitle adına açıklama öncesi sözlü bir konuşma yapan DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan, ülkeyi savaşa sürüklemek isteyen bir vampir çetesi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek bu savaş konseptine asla izin vermeyeceklerini söyledi. Savaşın kaybedenlerinin de her zaman emekçinin çocuğu olduğunu kaydeden Öcalan, nasıl onları başkan yaptırmadıysa bu savaşın çıkmasına da izin vermeyeceklerini aktardı.

Öcalan, sözlü konuşmanın ardından hazırlanan basın metnini kitle adına okudu. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun gün geçtikçe kötüleştiğini ifade ederek ülkenin adeta bir uçuruma sürüklenmek istendiğini belirtti. Böylece Türkiye'nin artık ateşkes sürecini bitirdiğini ve artık fiili olarak savaşa geçtiğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Öcalan, "Bu toprakların yeterince kana doyduğunu, bu toprakların barışa ihtiyacını olduğunun farkına varmalıdırlar. Savaş ile Kürt sorununun çözülemeyeceğini anlamalıdırlar.Savaşlar toplumsal sorunları da derinleştirir. Kürtler yıllardır haklarını elde etmek için mücadele etmektedirler. Bu halkın siyasi operasyonlarla ve gençlerin katledilmesi ile bitirilmeyecekleri bilinmelidir" dedi.

Öcalan son olarak sorunun çözümü için PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılması gerektiğini ifade ederek yaşanan gözaltı operasyonlarına da son verilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama yapılan beş dakikalık oturma eyleminin ardından "Size savaş yaptırmayacağız" sloganları eşliğinde olaysız bir şekilde son buldu.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri