• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

CİZRE İHRACAT REKORTMENLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dicle Nehri Kenarında düzenlediği Cizre İhracat Rekortmenleri Ödülleri sahiplerini buldu.
2015-07-09, 12:49:26
Okunma: 471
0 Yorum
resim

DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nın Cizre Ä°hracat Rekortmenleri Ödülleri, Dicle Nehri Kenarında düzenlenen Ä°ftar Programından sonra sahiplerini buldu.

            Türkiye’de 2015 yılı içerisinde yapılan Ä°hracat Sıralamasında ilk sıralarda yer alan Cizreli Ä°ÅŸ adamları için DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanlığı tarafından Ä°ftar Programı ve Ödül töreni düzenlendi. Ä°ftar Programında Ä°hracatçılara ödülleri törenle verildi.

 

         Ä°ftar Programı ve Ödül Törenine Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Leyla Ä°mret,Sırt köy Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Evin Ä°ÄŸdi,Emniyet Müdürü Ayhan Altok, DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) BaÅŸkanı Cemal Åžengel,Cizre Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Süleyman ÇaÄŸlı,Bölge Ä°ÅŸ Adamları,STK Temsilcileri,Kurum Müdürleri ve vatandaÅŸlar katıldı.

-ÅžENGEL”Ä°ÅžADAMLARINA HÄ°ZMET VERMEK Ä°ÇÄ°N UÄžRAÅž VERÄ°YORUZ”

            Cizre Ä°hracat Rekortmenleri Ä°ftar Programı ve Ödül Töreni Gecesinde kısa bir konuÅŸma yapan DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) BaÅŸkanı Cemal Åžengel,“Cizre TSO BaÅŸkanı Süleyman ÇaÄŸlı ile birlikte Ä°ÅŸ adamlarına hizmet vermek için büyük bir uÄŸraÅŸ içindeyiz” dedi.

2013 Yılındaki Ä°hracat Yıldızları Ödül Töreninde Cizre’ye okul yapma sözü verdiklerini belirten Åžengel,”Okul yapmak için yönetim kurulumuzdan gerekli izinleri aldık. Ancak Milli EÄŸitim Bakanımızdan gerekli onayı alamadık ama Sayın Cizre Kaymakamımız bir yolunu bulur ve bakanlıktan onay aldığımızda Cizre’ye verdiÄŸimiz okul sözünü yerine getireceÄŸiz. DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Ä°ÅŸadamlarına yönelik Yurt Dışı programı yapacağız. Siz deÄŸerli Ä°ÅŸadamlarımızdan isteÄŸimiz katılım saÄŸlamalarıdır. Biz istiyoruz ki Ä°ÅŸ adamlarımızı yurt dışına götürüp oradaki ticareti ve ticaret iliÅŸkilerini görmeleridir. Bunu yaparken de Ä°ÅŸ adamlarımızın cebinden bir kuruÅŸ bile çıkmayacaktır. Yeter ki iÅŸ adamlarımız bu tür Projelerimize, programlarımıza ve seminerlerimize gerekli katılımı ve ilgiyi göstermeleridir. Bu akÅŸam ki birlik beraberliÄŸimiz de büyük bir olay. Ä°nÅŸallah bu birlikteliÄŸi bütün Türkiye’ye göstereceÄŸiz. Bir iftar yemeÄŸinde bu kadar insan bir arada olabiliyorsa baÅŸaracağımız hiçbir ÅŸey yoktur “diye konuÅŸtu.

 ÇAÄžLI "IRAK VE SURÄ°YE’DEKÄ° SAVAÅž BÖLGE Ä°ÅžADAMLARINI DA ETKÄ°LEDÄ°"       

2014 Yılının biz Ä°ÅŸadamları için zor bir yıl olduÄŸunun altını çizen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Süleyman ÇaÄŸlı,”Ekonomide durgunlukla, yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de içimizi yakan katliamlarla dolu, enerjimizi tüketen ağır bir yıl geçirdik. Bölgemizin etrafını saran ateÅŸ çemberi istikrarımızı büyük ölçüde etkilemiÅŸtir. Bizler yatırımcılar olarak toplumda en fazla risk alan meslek gurubuyuz. Mevcut yatırımların devamı, yeni yatırımların oluÅŸması için istikrarı çok iyi hesaplamak zorundayız. Son yıllarda maalesef hem ihracatta hem istihdam da hepimiz büyük sorunlar yaşıyoruz. Yeni kurulacak olan hükümetimizden beklentimiz, yatırımların önünün açılması ve özellikle ihracatçılarımıza yönelik düzenlenecek olan yeni destek paketlerinin hazırlanmasıdır “dedi.

 

 KÜRESEL Ä°HRACAT 2015 YILININ Ä°LK 5 AYINDA %11 GERÄ°LEDÄ°

ÇaÄŸlı,”Küresel Ä°hracat 2015 yılının ilk 5 ayında yüzde 11 geriledi. Bununla birlikte dünya ülkelerinin büyük bir çoÄŸunluÄŸunda ihracat kayıpları yaÅŸandı.2015 yılının ilk 5 ayında Dünya Ticaret Örgütünün verilerine göre 67 Ülkenin 61’nin Ä°hracatında düÅŸüÅŸler yaÅŸandı. Ä°hracattaki azalmanın sadece Türkiye’ye has bir durum olmadığı küresel bazda bir ihracat azalması olduÄŸu ÅŸeklinde algılamak gerekiyor. Ancak yılın ikinci yarısında dünya ticaretindeki geliÅŸmeler olumlu sinyaller ile ihracatımızda yılın ikinci yarısında toparlama yaÅŸanıyor. Bizler çocuklarımızın gelecekte bizden daha refah içinde yaÅŸamasını, özgür, onurlu, dürüst, mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaÅŸam sürmesini istiyorsak kendimize olan güvenimizi, ümidimizi kırmadan, her zaman daha iyisi için çalışmaya devam edeceÄŸiz.

 “CÄ°ZRE Ä°HRACAT SEKTÖRÜNDE SON YILLARDA BÜYÜK BÄ°R GELÄ°ÅžME GÖSTERDÄ°”

Cizre’de Ä°hracat Sektörünün son yıllarda büyük bir geliÅŸme gösterdiÄŸine vurgu yapan ÇaÄŸlı,”bu geliÅŸmede Ä°ÅŸ Adamlarımızın payı büyüktür. Cizre bu noktalara burada ödül alacak olan Ä°ÅŸadamlarıyla geldi. GeleceÄŸe de yine iÅŸ adamlarımız, genç giriÅŸimcilerimiz, kadın giriÅŸimcilerimiz taşıyacak. Cizre’miz ilerlemeye devam edecek, bölgemiz ilerlemeye devam edecekti. Bundan hiç kuÅŸku duymuyorum, herkesinde kuÅŸku duymaması gerekir. Bu anlamda Bu AkÅŸam, Ödül alacak üyelerimizle birlikte bizlerin mutluluÄŸunu paylaÅŸmak üzere iftar programı ve Ödül Törenine teÅŸrif eden baÅŸta Cizre Kaymakamı ve Belediye BaÅŸkanı olmak üzere bütün davetlilere teÅŸekkür ediyorum “diye konuÅŸtu.

Yapılan konuÅŸmalardan sonra 2015 yılında ihracatta en büyük yatırım yapan ÅŸirket temsilcilerine ödülleri verilmek üzere tek tek sahneye davet edildi.Ä°hracatta dereceye giren Ä°ÅŸadamları Mehmet Nur,Ä°smail ÇaÄŸlı,Zekeriya Kümürcü,Ä°zzet Acet,Hüsnü AzizoÄŸlu,Nusret GeliÅŸkan,Sait Gasır,Ä°brahim Zeren,Fırat Elçik ve A.Rakıp Akengin’e ödülleri Kaymakam Ahmet Adanur, DoÄŸu Anadolu Ä°hracatçılar BirliÄŸi(DAÄ°B) BaÅŸkanı Cemal Åžengel,Cizre Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Süleyman ÇaÄŸlı tarafından takdim edildi.DAÄ°B BaÅŸkanı Cemal Åžengel Kaymakam Ahmet Adanur ve TSO BaÅŸkanı Süleyman ÇaÄŸlı’yı da bir teÅŸekkür plaket verdi.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri