• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANÊ İÇİN İLAÇ VE SAĞLIK HİZMETİ SEFERBERLİĞİ

Mardin ve Şırnak Eczacı Odası Rojava’ya Kardeş Eli Yardım Kampanyası Komisyonu, Kobanê için ilaç ve tıbbi malzeme kampanyasını sürdürüyor.
2015-07-04, 10:16:01
Okunma: 300
0 Yorum
resim

Mardin ve Şırnak Eczacı Odası Rojava'ya Kardeş Eli Yardım Kampanyası Komisyonu, dayanışma amaçlı Ağustos 2014'te başlatılan "Rojava ve Şengal ilaçsız kalmasın" kampanyasının süresi Mayıs ayında 12 Eylül'e uzatıldı. Bir yıl içinde kampanya çerçevesinde 8 TIR ilaç ve tıbbi malzemenin Rojava'ya gönderildiği belirtildi. Mayıs ayından bu yana toplanan bir TIR ilaç ve tıbbi malzemenin de ünümüzdeki günlerde Kızıltepe Dirbêsiyê Sınır Kapısı'ndan Cizîrê Kantonu'nda Heyva Sor a Kurdistanê yetkililerine teslim edilmesi bekleniyor. Kobanê'de 25 Haziran'da yapılan katliam ardından hastanenin ve sağlık malzemelerinin kullanmaz hale getirilmesinin ardından kampanya çalışmaları daha da hızlandırıldı. Komisyon Üyesi Eczacı Sıdık Ergül, Rojava'da ilaç ve tıbbi malzemelerinin gönderilmesi ve uluslar arası sürdürebilir yardım koridorunun oluşturulmaması nedeniyle kampanyayı uzattıklarını belirterek, bu dayanışmanın temel amacının Rojava'da sağlık merkezi kurulması ve özellikle de Kobanê'de ikinci basamak bir hastanenin kurulması olduğunu söyledi. Ergül, "Özellikle bu Ramazan ayı itibariyle Rojava ve özellikle Kobanê'de sıcakların başlamasıyla hastalıklar ciddi oranda artmış durumdadır. Savaş halen devam etmektedir. Bu yüzden halkımız fitre ve zekatlarını bu kampanya aracılığıyla Rojava'daki yurttaşlarımıza bağışlamasını önemli buluyoruz" diye konuştu. 

'Kobanê'de kurulacak hastane için seferber durumdayız' 

Mardin-Şırnak Eczacı Odaları ortaklaşa Kobanê'de kurulacak hastane için düzenledikleri konser ve SMS kampanyasından gelen gelirle hastane malzemeleri için bir kısım sipariş verdiklerini belirten Ergül, 25 Haziran'daki katliamda kullanmaz hale gelen hastaneye dikkat çekti. Ergül, şunları söyledi: "Yaşanan katliam yüzünden en acil ihtiyaç Kobanê'ye sağlık hizmeti verecek hastanenin kurulmasıdır. Bu nedenle hastanenin kurulması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Toplayacağımız yardımlarla yaralara bir nebze de olsa yardım derman olacağız diye düşünüyoruz." 

Uluslararası yardım kuruluşlarını çağrı 

Halka kampanyaya sahip çıkma çağrısında bulunan Ergül, Rojava'da sürdürebilir insani yardımın koridorunun açılması için uluslararası yardım kuruluşlarını da Rojava'yı sahiplenmeye çağırdı.

Sürdürülen kampanyaların yardım hesapları ise şöyle: 
"Vakıf Bank Mardin Şubesi Mardin Eczacı Odası Yardım Hesabı Yurtiçi: TR05 0001 5001 5800 7302 2232 90
Yurdışı SWİFT KODU: TVBATR2A
EURO Hesabı: TR38 0001 5001 5804 8015 0593 01
USD Hesabı: TR48 0001 5001 5804 8015 0593 15
STERLİN Hesabı: TR26 0001 5001 5804 8015 0593 23"

Sosyal medya hesapları ise şöyle: 
Rojavaya kardeş eli.facebook. 
#rojavayakardeseli
twitter@rojavakardeseli 

Diyarbakır'da kampanya başlatılacak

Diyarbakır Eczacılar Odası ve Mezopotamya Toplum ve Sağlık Derneği (METSAD) de, önümüzdeki günlerde tıbbi malzeme ve ilaç yardımı için kampanya başlatacak. Diyarbakır Eczacılar Odası Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Kobanê'deki katliam sonrasında ciddi ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, eczacılar olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Kampanyaya duyarlı halkın ve eczacıların desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Erdem, Konbanê'de ciddi bir ilaç sıkıntısı yaşandığını ve bunun ancak Türkiye üzerinden giderilebileceğini söyledi. Erdem, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

i-1-20150704095430.jpg

'En önemli ihtiyaç ilaç'

METSAD Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Halil Mert de, saldırının ardından hem yaralılar için hem de ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışma başlattıklarını kaydederek, Kobanê'den yaralı olarak Suruç'a getirilen yaralılar için 2 doktor heyetini Suruç'a göndererek tedaviye destek verdiklerini belirtti. Kobanê'deki tıbbi malzeme için de çalışma başlattıklarını ve ileriki günlerde de büyük bir kampanyaya hazırlandıklarını aktaran Mert, ameliyat masası, monitör gibi teknik malzeme ile ilaç sağlamak çalışma başlattıklarını dile getirdi. Mert, "Şu an önemli ihtiyaç ilaçtır. Yine yoğun bakım malzemeleri, yaralama ya da engelli kalan savaşçılar ve sivil yurttaşlar için fiziki rehabilitasyon malzemelerine ihtiyaç vardır. Bunların sağlanması için önümüzdeki günlerde gerekli adımları atacağız" dedi.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri