• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

IŞİD’İN KOBANİ KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ

IŞİD’in Kobani’de gerçekleştirdiği katliam birçok kentte protesto edildi.
2015-06-27, 10:21:50
Okunma: 383
0 Yorum
resim

IŞİD’in kobani’de dün gerçekleştirdiği ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 152 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan katliam bir çok kentte protesto edildi.

İstanbul

HDP İstanbul İl Örgütü ve HDK İstanbul İl Koordinasyonu, IŞİD’in Kobani  katliamını Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamaya HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, HDP İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün, Ali Kenanoğlu, Sezai Temelli ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Açıklamada konuşan HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, Kobani direnişi ile birlikte bütün dünyanın yönünü Kobani başta olmak üzere Kürdistan’a çevirdiğini dile getiren Tuncel, “Kobani’de onurlu bir insanlık için, kadın tecavüzlerine karşı, kadınların pazarlarda mal gibi satılmasına karşı, barbarlara karşı direnenler vardı. Onlar sadece Kürtler ve Kürdistan için değil, tüm insanlık için direndiler” dedi.

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, ise şunları aktardı: “İŞİD, Kürt halkına, Ortadoğu halkına karşı bir daha nefret ve kin yüzünü gösterdi. Dün yüzlerce insanımızın yaralandığı ve onlarca arkadaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan bombalı saldırıda İŞİD’in özellikle kadınları ve çocukları hedef almasını buradan bir kez daha lanetliyoruz, bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Evet, İŞİD dün bir kez daha yüzünü gösterdi. Kürtlere karşı, Ortadoğu’da yaşayan tüm halklar karşı nefretini bir kez daha ortaya koydu. Ama şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterizki, İŞİD’i bu noktaya getiren, İŞİD’i büyüten, destek veren AKP hükümeti bu ölümlerden, bu saldırılardan, bu bombalamalardan bire bir sorumludur” dedi.

Van

Eğitim Sen Van Şubesi, IŞİD’in Kobani’de yaptığı katliamı kınamak ve Rojava ile Şengal halkına destek için şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Gülcan Kaçmaz, Spor Komisyonu üyeleri Mesut Ürün ile Ali İhsan Özmen ve Rojava Şengal Dayanışma Koordinasyonu Üyesi Cevdet Altındağ katıldı.

Toplantıda konuşan Kaçmaz, IŞİD saldırılarına ve yaptığı katliamlara sessiz kalmanın zulme ortak olmak anlamına geleceğini söyleyerek, “Geçmişte IŞİD çetelerine ‘yabancı savaşçı’ diyerek övenler, onlara TIR’lar dolusu silah gönderenler, IŞİD çetelerinin sınırdan geçişine izin verenler, yaşanan katliamdan birinci derecede sorumludur” dedi.

Adana

Adana’daki emek ve demokrasi güçleri, IŞİD’in Kobani’de yaptığı katliamı İnönü Parkı’nda düzenlediklerini açıklama ile kınadı. “Kobani’de yapılan DAİŞ katliamını ve destekçilerini lanetliyoruz” pankartının açıldığı açıklamaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri katıldı.

Açıklamada konuşan İHD Adana Şube Eşbaşkanı Sema Peynirci, Ortadoğu’nun bir kan coğrafyası haline getirildiğini söyleyerek “İnsani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini ve nihayet Kürtlerin haklarını ve kazanımlarını savunmak adına DAİŞ’e karşı çıkmak en hafifinden vicdani bir zorunluluktur. Bütün uluslar arası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler bu insanlık suçu karşısında sessiz kalmayıp, Kobanê halkının yanında yer alıp kanlı terör örgütü DAİŞ’e karşı halkların barış ve huzur içinde özgürce yaşamasının önünü açmalı. DAİŞ terör örgütünü ve bu insanlık suçuna ortak olan tüm devletleri durdurmalıdır. Aksi durumda uluslararası sözleşmelerden doğan savaş suçuna, katliamlara ortak olunmaktadır” dedi.

Ağrı

IŞİD’in Türkiye üzerinden Kobani’ye yönelik gerçekleştirdiği katliam, Ağrı’da da yapılan yürüyüşle protesto edildi.

DBP İl binası önünden başlayan yürüyüşe, DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. DBP Ağrı İl Eşbaşkanı Necmettin Efe, Kobani’ye karşı gerçekleştirilen ve çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan onlarca insanın katledilmesi ile sonuçlanan barbar saldırıların Rojava Devrimi, Grê Spî ve seçim zaferinden bağımsız ele alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Batman

BDP Batman İl Örgütü ise, il binası önünden Atatürk Parkı’na gerçekleştirdiği yürüyüşle katliamı protesto etti. Yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da katıldı. Uzun bir süredir IŞİD tehlikesini anlatmalarına rağmen AKP hükümetinin IŞİD’i desteklemeye devam ettiğini söyledi. AKP’nin, IŞİD’e verdiği desteği meşru kılmaya dönük çaba içerisinde olduğunu kaydeden Başaran, “AKP, DAİŞ vahşetine verdiği desteğe son vermelidir” dedi.

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri