• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANÊ’DE ’HASEKÊ ŞEHİTLERİ’ İÇİN OPERASYON

Kobanê’de YPG/YPJ güçleri, "Hasekê Şehitleri" anısına yaptıkları operasyonda 5 DAİŞ çetesini öldürdü. Devam eden temizlik operasyonlarının son 24 saatinde ise 27 DAİŞ çete cenazesi ve çok sayıda mühimmatın YPG/YPJ güçle
2015-03-24, 13:01:38
Okunma: 332
0 Yorum
resim

KOBANÊ - YPG Basın Merkezi, Kobanê'de düzenlenen temizlik operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPG, Hasekê'de Newroz Bayramı'nı kutlayan sivillere yönelik iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştiren DAİŞ çetelerine yönelik YPG /YPJ savaşçılarının, "Hasekê Şehitleri" anısına bir hamle başlattığını duyurdu. Bu kapsamda Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Horik köyündeki DAİŞ çetelerini çembere alan YPG/YPJ savaşçıları ile çatışmaya giren 5 çete üyesi öldürüldü. Çetelere ait bir havan ile 2 araç ise imha edildi.

Açıklamada, Qazan, Baxê, Til- Xemir köyleri ile Derfilik Tepesi çetelerden temizlenerek özgürleştirildiği belirtilirken, Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan ve stratejik önemi bulunan Xerabeşk ile Çelebi köylerine giden yollar YPG/ YPJ savaşçıların denetimine geçtiği kaydedildi. 

Çetelere yönelik Kobanê kırsalında başlatılan temizlik operasyonları kapsamında ise, son 24 saat içerisinde 27 DAİŞ üyesine ait cesedin YPG/YPJ güçlerinin eline geçtiği belirtildi. Çatışmalarda 6 bixi silahı, 5 bisiving (Roket), 13 kalaşnikof, bin 600 kalaşnikof mermisi, 1 karnas silahı, 23 el bombası, 41 raxt, 8 mayın, 1 bruno silahı, bir telsiz ile 10 sırt çantasının ele geçirildiği ifade edildi. 

Açıklamada, YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin 3 cephesinde başlattığı operasyonların devam ettiği kaydedildi. 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri