• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

TÜRK: ’’2015 YILI KÜRT HALKI VE ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK’’

Mardin’in Nusaybin İlçesinde Kutlanan Newroz’da konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 2015 yılı PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Kürt halkın artık özgürlüğüne kavuşmasının zamanının geldiğini söyledi.
2015-03-19, 13:13:57
Okunma: 928
0 Yorum
resim

Nusaybin'de on binlerin katıldığı "Artık yeter, önder Apo'ya özgürlük" şiarıyla gerçekleştirilen Nevroz kutlamasında, Nevroz alanı yeşil, sarı, kırmızı renklerin coşkusuyla newroz kutlandı. Sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan sloganlarının atıldığı Nevroz kutlamasında, çevre binalara dev Öcalan posterleri ve bayraklar asıldı. 7'den 70'e katılımın sağlandığı Nevroz kutlamasında yapılan selamlaşmadan sonra, sahne platformundan tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında sloganların atılmaması anons edilmesi üzerine binlerce kişi, tek bir ağızdan attığı "Bijî serok Apo" sloganı Nevroz alanında yankılandı. Kemençe grubunun sahneye çıkmasıyla, alanda bulunan binlerce kişi halaya durdu.

Nevroz kutlamasına Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu, BDP ve HDP Nusaybin İlçe Eş Başkanları ile birçok kurum temsilcisi katıldı. Büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam eden Nevroz kutlamasında konuşma yapan DBP Nusaybin İlçe Eş Başkanı İdris Yavuz, dönemin artık özgürlüğe daha fazla sahip çıkma olduğunu kaydederek, tüm halkın Nevroz'unu kutladı. Daha sonra platforma çıkan HDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Sabiha Gündüz de selamlaşma için bir konuşma gerçekleştirdi.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, Nevroz'un direniş ve Kürt halkının özgürlüğü olduğunu söyleyerek, 2015 yılı Nevroz'unun PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgür olmasını istediklerini kaydetti. Kaya, Öcalan'ı bundan sonra aralarında görmeyi istediklerini de sözlerine ekleyerek, tüm halkın Nevroz'unu kutladı.

Rahşan Demirel için dakikalarca sloganlar atıldı

İzmir'de Nevroz için bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren Rahşan Demirel'in annesi Emine Demirel'in sahneye davet dilmesiyle, "Şehîd namirin" sloganı Nevroz alanında yankılandı. Konuşma yapan Demirel, her Nevroz'da bir araya geldiklerini kaydederek, "Başladığımızdan bugüne kadar kan döküyoruz Nevrozlarda. Zulme karşı kan döküyoruz. Biz de özgürlüğümüzü istiyoruz. Şehitlerimizle her zaman başımız diktir. Başta Sayın Öcalan olmak üzere hepinizin Nevroz'unu kutluyorum" dedi.

DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu ise, yıllardır Kürt halkının haklarının tanınmadığını hatırlatarak, bugün verdikleri mücadele ile önemli bir mertebeye ulaştıklarını ifade etti. Ağaoğlu, tüm ezilen halkların da Nevroz'unu kutladıklarını kaydederek, 2015 yılı Nevroz'unun barışa ve Abdullah Öcalan'a özgürlük yılı olmasını dilediklerini belirtti.

Ahmet Türk 2015 Yılı Kürt Halkı Ve Öcalan'ın Özgürlük Yılı Olacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise, Kürt sorunun çözümü ve özgür bir yaşam için büyük bedellerin verildiğini aktararak, özgürlük mücadelesi için bedel veren hiçbir şehidi unutmayacaklarını söyledi. 2015 yılının Kürt halkının ve Kürt halkının önderi Öcalan'ın özgürlük yılı olacağını kaydeden Türk, tüm Kürdistan parçalarında büyük bir direniş verildiğini ve bir tarih yazıldığını söyledi. Türk, Kürt halkı olmadan Ortadoğu'nun hiçbir zaman özgürleşemeyeceğini sözlerine ekleyerek, "Bugün Nevroz'u kutluyoruz. Kürtler bugün yeni bir yaşam için mücadele veriyor. Sadece silahlı mücadele ile değil, siyaseten de bir mücadele içerisinde olmalıyız. Kürtler için 7 Haziran çok önemli bir tarihtir. Bu seçimlerde, amacımız milletvekili değil, amacımız Kürtlerin özgürlüğüdür. Parti olarak seçime giriyoruz. Herkesin gözü artık Kürtlerin mücadelesinin üzerinde. Artık Türk ve Arap halkları da Kürtlerin mücadelesine bakıyor. Çünkü bizler özgür olmadan diğer halklarda özgür olamayacaklardır. Bundan sonra hiçbir ihaneti kabul etmeyeceğiz. Kürtlerin geleceği için artık mücadele verin. Amacımız Kürt, Türk, Süryani ve Arapların da özgürlüğüdür" diye konuştu.

Türk, 7 Haziran seçimlerinde zaferle çıkmaları için gece gündüz çalışacaklarını kaydederek, büyük bir güçle parlamentoya girmeleri halinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürleşeceğini söyledi. Türk, mücadelelerinin Kürtlerin ve Kürdistan'ın özgürlüğü olduğunu bir kez daha vurgulayarak, Kürtlerin artık birlik içinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Türk, konuşmasından sonra barış güvercinlerini uçurarak Nevroz ateşi yakıldı.Newrozkutlaması yerel sanatçıların sahne almasıyla newroz çoşkusu devam ediyor.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri