• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

YPG İLERLİYOR, IŞİD ÇETELERİ SİVİLLERİ VURUYOR

YPG savaşçıları çatışmaların devam ettiği Kobanê’de ilerlerken, IŞİD çetecileri sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor.
2014-11-12, 11:01:17
Okunma: 238
0 Yorum
resim

IŞİD çetecileri yine Tilşeîr bölgesindeki sivilleri hedef aldı. Tilşeîr bölgesindeki sivilleri dün hedef alan IŞİD çetecileri sabah saatlerinde de yine Tilşeîr bölgesine havanlarla saldırı gerçekleştirdi. Atılan havan topları sivillerin yakınındaki boş alanlara düştüğü için herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

IŞİD çetecilerinin Kobanê’de sivilleri yaşadığı alanlara yönelik havan saldırıları kesintisiz sürüyor. Dün şehir merkezine ve Tilşeîr bölgesine yapılan havan topu saldırıları sonucu siviller katledilmişti. Şehir merkezine dün saat 14.00 sularında düzenlenen havan topu saldırısında 8 yaşındaki Azize Kino yaşamını yitirmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Yine bu saldırıdan iki saat sonra bu kez sivillerin yaşadığı Tilşeîr sınır hattı havan toplarıyla vuruldu. Bu saldırıda da 17 yaşındaki soyadı öğrenilemeyen Rezan ve 60 yaşındaki Mihemed Hesen ile 5 yaşındaki Hİwa Abdulkadir adlı çocuk yaşamını yitirmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Cenazeleri Suruç Devlet Hastanesi’nde bulunan Kino ve Ebdo’nun ailelerin isteği üzerine bugün Kobanê’ye götürülerek orada toprağa verilmesi bekleniyor. Yaralılardan durumu ağır olanlar Urfa’ya sevk edilirken, diğer yaralılar da Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

YPG doğu ve güneyde ilerliyor

YPG savaşçıları karşısında her geçen gün kan kaybeden IŞİD çetecilerine doğu ve güney cephelerinde darbe üstüne darbe vuruluyor.

Edinilen bilgilere göre, doğu ve güney cephelerinde dün geceden bu yana devam eden çatışmalarda YPG/YPJ savaşçılarının çetelerin elinde bulunan bazı noktaları geri aldı. Çatışmaların doğu ve güney cephelerinde özellikle keskin nişancılar üzerinden yürütüldüğü kaydedildi.  Dün gecen bu yana devam eden çatışmalara ilişkin YPG/YPJ yetkililerinin gün içinde açıklama yapması bekleniyor. 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri