• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE 2 ÇOCUK TUTUKLANDI

Dargeçit’te önceki gün yapılan ev baskınları sonrasında gözaltına alınan 4 çocuktan 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
2013-08-24, 09:34:29
Okunma: 1675
0 Yorum
resim

MARDÄ°N - Mardin'in Dargeçit ilçesinde 29 Temmuz ve 16 AÄŸustos günlerinde meydana gelen toplumsal olaylara katıldıkları gerekçesiyle önceki gün gözaltına alındıktan sonra götürüldükleri Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü'ndeki iÅŸlemleri tamamlanan R.K. (16), K.C. (16), Ö.D. (16) ve A.V.Ö. (17) isimli çocuklar, sabah saatlerinde savcılık sorguları yapılmak üzere Dargeçit Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki sorguları tamamlanan 4 çocuk daha sonra tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliÄŸe sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede A.V.Ö. (17) ve K.C. (16) isimli çocuklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, R.K. (16) ve Ö.D. (16) isimli çocuklar ise "Örgüte üye olmak" ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla tutuklandı. 

Dargeçit ilçesinde 21 AÄŸustos sabahı birçok eve eÅŸ zamanlı baskın düzenlenmiÅŸti. Mardin merkezden de takviye edilen çok sayıda özel harekat timi ve zırhlı araçlar eÅŸliÄŸinde düzenlenen baskınlarda çok sayıda ev didik didik aranmış 4 çocuk ise, ilçede meydana gelen toplumsal olaylara katıldıkları iddiası ile gözaltına alınmıştı.  DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri