• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

İDİL’DE Kİ TORPİL İDDİASI MAHKEMLİK OLDU

Geçen Temmuz ayında İdil Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan sekiz elemanın alımı sırasında torpil yapıldığı iddiası nedeni ile mahkemeye taşındı.
2013-08-20, 08:55:24
Okunma: 1726
0 Yorum
resim

Geçen Temmuz ayında Ä°dil Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfında Ä°nceleme Görevlisi olarak 6, büro görevlisi olarak da 2 kiÅŸi olmak üzere mülakatı kazanan toplam 8 kiÅŸinin isimleri, Ä°dil Kaymakamlığı'nın internet sitesinde açıklanmıştı.


KPSS puan sıralamasında son sırada olmasına raÄŸmen AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Rıdvan Özel'in kardeÅŸi Fahriye Özel'in iÅŸe alınması nedeni ile iÅŸe alımlarda açık ve net bir ÅŸekilde torpil yapıldığını iddia eden Abdurrahim Ter adlı vatandaÅŸ, Ä°dil Cumhuriyet savcılığına giderek avukatı Mazlum DoÄŸan aracılığı ile yetkililer hakkında ÅŸikâyette bulundu.
Ä°dil Ä°lçesi'nde yıl içinde 2 kez duyurusu yapılan 8 kiÅŸilik SYDV personel alımı için mülakata çaÄŸrılan kiÅŸilere aynı soruların sorulması üzerine, her iki mülakat da iptal edildi. 8 kiÅŸilik kadro için yapılan 120 baÅŸvuru, KPSS puan sıralamasına göre deÄŸerlendirildi. Bunlardan 40 kiÅŸi, geçen 30 Mayıs 2013 tarihinde üçüncü kez mülakata alındı. Mülakat sonuçları 12 Temmuz Cuma günü açıklandı. Buna göre Sosyal Yardım ve Ä°nceleme Görevlisi olarak 6, büro görevlisi olarak da 2 kiÅŸi olmak üzere mülakatı kazanan toplam 8 kiÅŸinin isimleri, Ä°dil Kaymakamlığı'nın internet sitesinde açıklandı.

AK PARTÄ° Ä°LÇE BAÅžKANININ KARDEŞİNE TORPÄ°L Ä°DDÄ°ASI

Ancak bu sonuçlara da itiraz eden ve sınava katılan vatandaÅŸlar, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Rıdvan Özel'in kardeÅŸi Fahriye Özel'in, KPSS puan sıralamasında son sırada yer aldığını, buna raÄŸmen torpil ile büro görevlisi olarak iÅŸe alındığını iddia ettiler. Mülakata giren ancak kazanamayan vatandaÅŸlar, KPSS puan sıralamasında ön sıralarda olduklarını; mülakat sırasında sorulan basit soruların hepsine doÄŸru cevap verdiklerini, ancak buna raÄŸmen iÅŸe alınmadıklarını iddia ettiler.

Sonuçları belirleyecek Mütevelli Heyet BaÅŸkanı eski Ä°dil Kaymakamı ve ÅŸimdi ki Siirt Kurtalan Kaymakamı  Mustafa Ä°mamoÄŸlu'nun izinde olduÄŸun bir sırada isimlerin açıklanmasını da eleÅŸtiren vatandaÅŸlar her ÅŸeyin kaymakam Ä°mamoÄŸlu'nun bilgisi ve isteÄŸi doÄŸrultusunda yapıldığını ve eleÅŸtirilerden kaçmak için tam sırada izne ayrıldığını da iddia ettiler
Sınava girenler adına açıklama yapan Abdurrahim Ter adlı vatandaÅŸ ise puan sıralamasında son sırada yer almasına raÄŸmen AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Rıdvan Özel'in kardeÅŸi Fahriye Özel'in mülakat sonucu iÅŸe alınmasını gerekçe göstererek Ä°dil Cumhuriyet Savcılığı'na ÅŸikayette bulundu. VatandaÅŸlar, BaÅŸbakanlık Ä°letiÅŸim Merkezi'ne (BÄ°MER) ÅŸikâyette bulunduklarını belirtirken, Cumhuriyet Savcılığı da iddialar üzerine soruÅŸturma baÅŸlattığı öÄŸrenildi.

"HERKESE AYNI SORULARI SORDULAR, KAYIT YAPMADILAR"

Sınavda torpil yapıldığını iddia eden Abdurrahim Ter, KPSS puanı ile ilk sırada yer aldığını belirterek, "30 Mayıs'ta yapılan mülakatın sonuçları yaklaşık 2 ay sonra açıklanması düÅŸündürücüdür. Mülakat sırasında herkese aynı sorular soruldu. Mülakattan çıkanlar, girecek olanlara soruları verdi. Mülakatta kayıt yapılmaması, deÄŸerlendirmenin nasıl yapıldığı konusu bizi ÅŸüphelendirmektedir. Alınan isimlerin daha önce ilçede konuÅŸulan isimlerin olması, bu ÅŸüpheyi daha da kuvvetlendirmiÅŸtir. O nedenle bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Burada adaletsizlik yapıldığını düÅŸünüyoruz. Bu süreçte KPSS puanları hiç bir ÅŸekilde dikkate alınmamıştır. Ä°dil Kaymakamı da burada yokken sonuçların açıklanması doÄŸru deÄŸildir. AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Rıdvan Özel'in kardeÅŸi Fahriye Özel, KPSS puanı ile son sırada yer almasına raÄŸmen nasıl seçildi? Bilmiyoruz ve bu düÅŸündürücüdür" dedi.

"KPSS VARSA NEDEN TORPÄ°L VAR, TORPÄ°L VARSA NEDEN KPSS VAR?"

Ä°ÅŸe girmek için uzun süre KPSS'ye çalıştığını belirten Mesut Çin adlı vatandaÅŸ ise, torpil yapıldığını iddia ederek, "Benim dayım yok, amcam yok. Kim benim hakkımı savunacak? Bu haksızlıktır. Bu haksızlığa göz yumamazdık, o nedenle ÅŸikayetçi olduk. Listeler de belli olduÄŸu gibi sonuncu sıradakileri seçtiler. Biz aylarca KPSS'ye çalışıyoruz. Puan alıyoruz ama sonra bir torpilli geliyor. KPSS varsa neden torpil var, torpil varsa neden KPSS var? Anlayamadık" diyerek tepkisini dile getirdi.

AVUKAT MAZLUM DOÄžAN DAVADAN UMUTLUYUZ:
Davacı Abdurrahim Ter'in Avukatı Mazlum DoÄŸan ise “BilindiÄŸi Ä°dil SYDV'nin 12.07.2013 tarihli mütevelli heyeti kararıyla 6 sosyal inceleme görevlisi ve iki büro görevlisi olmak üzere toplamda 8 kiÅŸi istihdam edilmiÅŸtir, ancak daha önce çeÅŸitli basın organlarında haber konusu yapıldığı gibi söz konusu personel alımı ve mülakat sınavı ile ilgili çeÅŸitli ÅŸaibeler mevcuttur. Cezai soruÅŸturma için mülakat sınavı neticesinde maÄŸdur olan kiÅŸiler tarafından Ä°dil Cumhuriyet baÅŸsavcılığına suç duyurunda bulunmuÅŸ olup savcılık tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturma devam etmektedir.
Bu geliÅŸmelerden sonra tarafımızdan söz konusu ÅŸaibeli mülakat sınavı ve personel alımına yönelik Ä°dil SYDV mütevelli heyet karanının iptali için dava açmış bulunuyoruz. Bu davayı, maÄŸdur olan ve haksız olarak elenen vekilimin ve dolayısıyla diÄŸer maÄŸdurların bu maÄŸduriyetini gidermeye yönelik dava açmış bulunuyoruz. Mahkemenin tarafsız ve bağımsız bir yargılama sonucunda gerçekleÅŸtirilen iÅŸlemlerin iptal edileceÄŸinden umutluyuz. Umarız gereken kararı elde ederiz ve mevcut maÄŸduriyet son bulur.” Dedi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri