• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT TE ROJAVA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Dargeçit’te, DAR-DER tarafından, Rojava’da yaşanan katliam ve saldırılarını kınamak, Rojava halkı destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.
2013-08-05, 16:04:54
Okunma: 2129
0 Yorum
resim

DAR-DER  binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Dargeçit Ä°lçe BaÅŸkanı Selim Kılıç, DAR-DER BaÅŸkanı Adem Dursun'un da bulunduÄŸu çok sayıda yurttaÅŸ, "Rojava katliamını lanetliyoruz" ve "Rojava halkı yanlız deÄŸildir" pankart ile Kürtçe, Türkçe ve Arapçadillerinde "Biji Berxadana Rojava" yazılı dövizler taşıdı. "Kerboran uyuma Rojavaya sahip çık" sloganları eÅŸliÄŸinde Mradê Kine Meydanı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçen kitleye yurttaÅŸlarda sık sık alkışlar ile destek verdi. YürüyüÅŸlerinin amacına iliÅŸkin açıklama yapan DAR-DER BaÅŸkanı Adem Dursun, Suriye ve OrtadoÄŸu'da son 3 yıldır kan aktığını ve en büyük zararın kadın, çocuk ve yaÅŸlıların gördüÄŸüne dikkat çekti. 

OrtadoÄŸu'nun en stratejik ülkesi olarak deÄŸerlendirdiÄŸi Suriye'de Kürt halkının var olan "cehennemden" kendini korumak için öz savunmalarını oluÅŸturduÄŸunu hatırlatan Dursun, "Nasıl ki herkesin kendi hür iradesiyle kendini yönetme hakkı varsa Kürtlerinde bu haklarının olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin çetelerle iliÅŸkileri sonucu Rojava'nın kan gölüne dönmesine, mazlum Kürt halkının özgür iradesini yok etmek istemesine ve çetelere lojistik yardımlarda bulunulmasına karşıyız. Rojava'da El Nusra eliyle yürütülen kirli savaÅŸ vekatliamların tek sorumlusu iÅŸ birlikçi devletler ve Avrupa'dır. Biz bu saldırıları lanetliyor, tüm dünyayı yaÅŸanan bu katliama karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.Allah zalinleri emperyalistlerin ve menfaatleri için insanları ölüme sürükleyenlerin belasını versin.” Åžeklinde konuÅŸtu

Basın açıklamasının ardında DAR-DER binasına doÄŸru yürüyüÅŸe geçen kitle burada olaysız bir ÅŸekilde dağıldı.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri