• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

HURŞİT BARAN MENDEŞ BARIŞI YAZDI...

Son günlerde ülkemizde esen barış rüzgârları hepimizi peşine takmış gelecek için güzel şeylerin olacağına dair umutların yeşermesine ve mutlu bir ülkede yaşama sevinci ile uyutup uyandırıyor.
2013-03-28, 13:21:22
Okunma: 2034
0 Yorum
resim

Son günlerde ülkemizde esen barış rüzgârları hepimizi peÅŸine takmış gelecek için güzel ÅŸeylerin olacağına dair umutların yeÅŸermesine ve mutlu bir ülkede yaÅŸama sevinci ile uyutup uyandırıyor.

SavaÅŸ tüccarlarının çığlıkları ile inleyen ve gerilim ile savaÅŸtan beslenen bütün akbabalara inat saÄŸduyulu olmak, yapıcı ve birleÅŸtirici fikirler üretmek hayli zor olsa da biz aydınlar ve ülkesini seven insanlar saÄŸduyumuzu kurumalı ve gerilen ortamı gevÅŸetmek için bütün var gücümüzle çalışmalı yeni ve aynı zamanda birleÅŸtirici fikirler ortaya atmalıyız.

Belki zorlanırız veyahut hor görülebiliriz ama bunu yinede yapmak zorundayız. Ülkemizin gerçeklerini tartışmalı, gerekenler üzerinde kafa yormalıyız. Günü birlik politikalar yerine gelecek için politikalar üretmeli ülkemiz için gerekirse kendimizi feda edebilmeliyiz. Mevcut politikacıların yıllardır bir gelenek haline getirdikleri kendi dönemlerini kurtarma telaÅŸları ülkemize büyük zararlar vermekle beraber yeni neslinde bencil ve benzer politikalar geliÅŸtirmelerine neden olmaktadır. Oysa ne diyor bir Ä°ngiliz atasözü “ iyi siyasetçiler geleceÄŸi kötü siyasetçiler ise gelecek seçimi düÅŸünürler ” evet bizim için gelecek seçimi deÄŸil geleceÄŸimizi düÅŸünecek siyasetçiler gerek bunu yapmazsak ülkemizdeki gelir dağılımından tutun her türlü insani deÄŸerler yavaÅŸ, yavaÅŸ kapitalistleÅŸerek, çirkinleÅŸerek kardeÅŸin kardeÅŸi tanıyamayacağı bir merhaleye getirecektir.

YASAKLAR BÄ°ZÄ° NEFESSÄ°Z BIRAKIR

Bir zamanlar uzak bir diyarda yaÅŸayan yaÅŸlı bir bilge varmış, bu yaÅŸlı bilge çok akılı ve kendisine sorulan sorulara hemen cevap verir çözümler üretirmiÅŸ. Bir gün iki kafadar genç yaÅŸlı bilgeyi kandırmak için aralarında sözleÅŸmiÅŸler ve yakaladıkları bir kuÅŸu ellerine geçirip yaÅŸlı bilgenin karşısına çıkmışlar. Amaçları yaÅŸlı bilgeyi kandırmak ve elleri ile arkalarında saÄŸ olarak sakladıkları kuÅŸun saÄŸ veya ölü olduÄŸunu yaÅŸlı bilgeye soracaklardı, eÄŸer yaÅŸlı bilge ölüdür derse onlar kuÅŸu saÄŸ bırakacak saÄŸ derse ellerindeki kuÅŸu boÄŸarak ölü diye yaÅŸlı bilgeyi kandıracaklardı güya. Fakat yaÅŸlı bilge bunu anladığı için hemen ÅŸöyle demiÅŸ: “eÄŸer size arkanızdaki kuÅŸun saÄŸ olduÄŸunu söylersem boÄŸarak öldürürsünüz fakat ölüdür dersem bu kez de bırakırsınız uçar gider” demiÅŸ ve ardında “ bakın evlatlarım iÅŸte hayat böyle bir ÅŸeydir, çok sıkarsanız yaÅŸanmaz hale getirirsiniz boÅŸ verirseniz ise yakalayamazsınız artık” demiÅŸ. Evet, ülkemizde de hayat tıpkı böyledir eÄŸer insanlarımızın önüne yeni yasaklar koyarsak ve birçok ÅŸeyden yoksun bırakırsak onları boÄŸabiliriz boÅŸ verirsek te onları elden kaçırabiliriz, o yüzden ölçüyü tutturmalı insanlarımızın neler istediÄŸini araÅŸtırmalı ve ona göre çaÄŸdaÅŸ politikalar üretmeliyiz. Unutmayın bir filozofun dediÄŸi gibi“ hayat üç gündür, dün, bu gün ve yarın, dün geçti yarının geleceÄŸi net deÄŸil, iyisi mi siz bu günün deÄŸerini bilin” evet dün baÅŸka bir zamandı bu gün baÅŸka yarın baÅŸka… Birilerinin çıkıp bazı gerçekleri haykırma zamanı gelmiÅŸtir ve cesurca konuÅŸma vakti gelmiÅŸtir yoksa ülkemizin geleceÄŸi yıllarla sınırlıdır, diyebiliriz ki bu gidiÅŸle cumhuriyetimiz yüz yaşına basmadan yaÅŸlanacak sakatlanacaktır. Bunun olmaması için acil ve ciddi önlem paketleri hazırlanmalı sürüp giden kavganın önüne setler konulmalı, yoksa daha dün gibi Altınova Adana yarın Ä°zmir Ä°stanbul, Bursaspor Diyarbakır spor gibi Kürt-Türk halkının karşı karşıya gelmeyeceÄŸini kim garanti verebilir, bunun hesabını hangi parti ve siyasetçi verebilir.

Türkiye Cumhuriyetinin ortakları olan Kürt -Türk halkları istedikleri ülkenin her karış toprağında mal mülk edinebilir ve yerleÅŸebilir bunun aksini kimse ispat edemez.!

Ama yakın geçmiÅŸte Kürt vatandaÅŸlarımıza karşı yapılan birçok linç ve kundaklama giriÅŸimi provaları gösteriyor ki bu ülkenin doÄŸusu sanki Kürt'lerin, batısı ise Türk'lerin, doÄŸrusu biz bunun tam tersini düÅŸünüyor ve bu ülkenin her karış toprağında hakkımızın olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Batı ne kadar Kürt'lerinse doÄŸuda o kadar Türk'lerindir diyoruz, birilerinin kalkıp Kürtleri batı illerinde kovmakla linç etmekle birilerinin de bunu yapanlara destek vermekle ellerine geçecekleri tek ÅŸey bu ülkeyi bölmek olacaktır, Bundan kimsenin fayda göreceÄŸini de sanmıyorum.

EÄŸer bu ülkeyi seviyorsanız ve Kürt - Türk halklarının daha yüz yıllarca beraber yaÅŸamalarını istiyorsanız, yasakçı ve inkârcı politikalarımızdan vazgeçecek Kürt kardeÅŸlerimizin en doÄŸal hakları olan dillerini, kültürlerini, kimliklerini yasaksız bir ÅŸekilde yaÅŸamalarının önündeki bütün engelleri kaldıracak hatta bu güne kadar yapılan bunca çirkinlik içinde kardeÅŸinden özür de dileme büyüklüÄŸünde bulunacaksın. Bunun aksi savaÅŸ politikaları ile sınır ötesi çatışmaları ile her gün daÄŸlarımızı bombalamakla bir yere varamadığımız gibi aradaki uçurumu daha da derinleÅŸtirmekten baÅŸka bir ÅŸey yapamayız.

30 yıldır bölgede yaÅŸanan düÅŸük yoÄŸunluklu bir iç savaÅŸ yaşıyoruz, binlerce insanımız öldü, dört bin köyümüz boÅŸaltıldı, binlerce insanımız faili –belirsiz cinayetlere kurban gitti, ama meseleleri ÅŸiddetle savaÅŸla halledemedik.!

O zaman neden yeni stratejiler geliÅŸtirip sorunlarımızı baÅŸka türlü çözümlerle halletmeye çalışmıyor savaÅŸta ve inkârda ısrarcı olmaya devam ediyoruz? Uyanın ey halkım biz kardeÅŸiz daÄŸda ovada kışlada nöbette ve her yerde kurÅŸun atan ve yiyen bu ülkenin insanıdır bu kör düÄŸümü çözün artık…

Mevcut Sayın baÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan hükümeti tarafından baÅŸlatılan barış ve çözüm görüÅŸmeleri bu anlamda hayati bir önem arz etmekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu güne kadar atılmış en cesur ve mantıklı karardır. Alınan bu kararla Türkiye halkları uzun yıllar barış ve kardeÅŸlik içinde yaÅŸayacak ve Orta DoÄŸu'da lider ülke konumuna hızla yükselecektir. Bunun aksini söyleyenler otuz yıl daha Kürt – Türk savaşını isteyenler ve Türkiye'nin bölünmesini ve yahut bu savaÅŸtan nemalanan aynı zamanda kandan beslenenden bir baÅŸkası deÄŸildir.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri