• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE 23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı 96. Yıl dönümü Dargeçit ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.
2016-04-23, 09:08:06
Okunma: 889
0 Yorum
resim

Dargeçit’teki tören Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulması, bir dakikalık saygı duruÅŸu ve müzik öÄŸretmeni yönetiminde istiklal marşının okumasıyla baÅŸladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Hükümet Konağında çelenk koyma töreninden sonra Vatan Ä°lkokulunda devam edildi.

Vatan Ä°lkokulunda devam edilen törene; Dargeçit Kaymakamı Mehmet YaÅŸar YeÅŸiltaÅŸ, Garnizon Komutanı Yusuf Eskitürk, Cumhuriyet Savcısı Murat Caner CintaÅŸ, Milli EÄŸitim Müdürü Cengiz Kılıç, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, ÖÄŸretmenler, ÖÄŸrenciler ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

Ä°stiklal marşının okumasından sonra Dargeçit Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Savcısı ve Milli EÄŸitim Müdürü bütün okulların tek tek Bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmanın Dargeçit Atatürk Ortaokulu ÖÄŸrencisi Ä°clal Åžahin tarafından yapıldı. Daha sonra sırasıyla sahneye çıkan öÄŸrenciler ÅŸiir okurken diÄŸer okullarda gruplar halinde hazırladıkları oyunları sergileyip alkışlar aldı. Özellikle anaokullu öÄŸrencilerin hazırladıkları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Ayrıca törende Ortaokulları arasında çuval yarışması, Anaokulu, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf kız ve erkek öÄŸrencileri arasında balon patlama yarışması, Ä°lkokulu öÄŸrencileri arasında kızlar ve erkekler arasında yumurta taşıma yarışması yapıldı.

Tören, Daha önce Ä°lçe genelinde yapılan siyer bilgi yarışması, atletizm yarışması, Ä°stiklal marşını güzel okuma yarışması ve törende yapılan yarışmalarda birinci olan öÄŸrencilerin ödüllerinin Dargeçit Kaymakamı Mehmet YaÅŸar YeÅŸiltaÅŸ, Garnizon Komutanı Yusuf Eskitürk, Cumhuriyet Savcısı Murat Caner CintaÅŸ ve daire amirleri tarafından verilmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri