• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

GERGEDAN BÖCEĞİ DARGEÇİT’TE BULUNDU

Dargeçit İlçesinde bir iş yerinde dünya genelinde nadir olarak görülen gergedan böceği bulundu.
2016-04-20, 13:42:24
Okunma: 1304
0 Yorum
resim

Jet oto yıkama sahibi Durmaz Bati iÅŸ yerinde olduÄŸu sırada Türkiye’de rastlanan ve dünyanın en güçlü böceÄŸi olarak bilinen gergedan böceÄŸini buldu.

BöceÄŸi bulunca heyecanlandığını belirten Bati ÅŸunları söyledi: " Sabah erken saatlerinde iÅŸ yerimi açarken kuÅŸ bir ÅŸeyi kovalayıp bana doÄŸru geliyordu. KuÅŸu kovaladım baktım ki bir böcek duvara yapışmıştı. Ben de onu aldım besledim onu koruma altına aldım. BöceÄŸin ne böceÄŸi olduÄŸunu ilk etapta kestiremedim. Daha sonra TV'de gergedan böceÄŸi ile ilgili haberleri izlemiÅŸtim böcek aklımda kalmıştı. Ondan sonrada internetten bakıp araÅŸtırma yaptım aynı böcek olduÄŸunu görünce onu bir kutuya koyup onu yan tarafımda oturan Ä°lçemizin tek yerel gazetesi olan Dargeçit Haber Gazetesine götürdüm. Onlarda böceÄŸin gergedan böceÄŸi olduÄŸunu söylediler "  dedi.

Santim uzunluÄŸunda ve 6 santim geniÅŸliÄŸinde olan gergedan böceÄŸi, dünyada sadece belirli bölgelerde yaÅŸayabiliyor. Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan gergedan böcekleri, ağırlıklarının yaklaşık 30 katını taşıma özelliÄŸine sahip olduklarından dünyanın en güçlü hayvanı olarak biliniyor. Gergedan böceÄŸi Yurtdışında bazı meraklılar evlerinde hobi olarak besledikleri Gergedan BöceÄŸinin yurtdışında 90 bin dolara kadar alıcı bulduÄŸu ifade ediliyor.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri