• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ANTİ-KÜRT ’TAMPON BÖLGE’ İSTEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 günlük ABD gezisi yarın başlıyor.
2016-03-28, 11:06:35
Okunma: 1025
0 Yorum
resim

Obama ile görüşüp görüşemeyeceği muamma haline gelen Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama’yla NSS zirvesi sırasında ikili bir görüşme gerçekleştireceği ileri sürüldü. Erdoğan'ın eğer Obama ile görüşebilirse, ABD'nin 'PYD ve YPG meşru birer örgütlenmedir, terörist değildir' politikasını değiştirmesini ve 'Tampon bölge oluşturulmasını' isteyeceği bildiriliyor

HABER MERKEZİ - Amed Newroz'unda bu yana Kürdistan özgülük hareketi bileşenlerinin 'Dolmabahçe mutabakatı ve Öcalan'ın özgürlük koşulları temelinde Çözüm Süreci'ne geri dönülsün' çağrılarının yapıldığı bir ortamda Erdoğan'ın anti-Kürt Rojava siyaseti konusunda ABD'den destek isteyecek olması dikkat çekiyor.

Dışişleri bakanları görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne (NSS) katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Beyaz Saray, şuana kadar Obama ve Erdoğan’ın zirve sırasında görüşüp görüşmeyeceklerine dair herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tony Blinken’in geçen haftaki Ankara temaslarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hafta sonu Washington’a gitti. Çavuşoğlu’nun bugün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geleceği bildirildi. Tony Blinken’in Ankara temaslarında özellikle "Suriye krizi ve IŞİD’e karşı koalisyon çalışmaları" ele alındığı söylenmişti.

Trafik ön hazırlık mı?

ABD ve Türkiye yetkilileri arasındaki bu trafik, "Erdoğan-Obama görüşmesine hazırlık yapılıyor" yorumlarına yol açtı.

Obama cami açılışına katılmayacak

Öte yandan Amerika'nın Wall Street Journal gazetesi Obama, Erdoğan'ın Maryland'de cami açılışı sırasında kendisine eşlik etmesi konusundaki talebini geri çevirdiğini yazdı.

 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri