• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

GRİP AŞISI UYARISI

Midyat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, aşılar hakkında zaman zaman asılsız haberlerin yapıldığını belirterek, aşılamaların vatandaşları ciddi hastalıklara karşı koruduğunu kaydetti.
2016-02-03, 08:00:33
Okunma: 372
0 Yorum
resim

Midyat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, aşılarla ilgili açıklama yaptı. Aşılar hakkında dönem dönem bazı asılsız haberlerin yapıldığına dikkat çeken Çelebi, söz konusu haberlerin toplum nezdinde tedirginlik yarattığını ifade etti. Çelebi, “Aşılama gelişmiş ülkelerde etkili ve maliyetli bir halk sağlığı hizmetidir. Aşılamalar bireyleri ciddi hastalıklara karşı korur ve toplumda bulaşıcı hastalık salgınlığını önler. Son zamanlarda Mardin genelinde aşı oranlarımızda ciddi yükselme görülmektedir. Sosyal medyada dolaşan asılsız ve mesnetsiz haberler ve paylaşımlar yüzünden toplum tedirgin olmaktadır. Vatandaşlarımız bu asılsız ve mesnetsiz haberlere inanmamalıdır” dedi.

 

Grip aşısının genel olarak ekim ve kasım aylarında risk gurubunda olanlara tavsiye edildiğini anlatan Çelebi, “Gebe ve 65 yaş üzeri şeker hastası, astım hastası, kronik akciğer hastalığı, kronik kalp ve damar hastalığı, sağlık çalışanları, 4 aylıktan itibaren gebelere grip aşısı tavsiye niteliğinde olduğunu ancak grip aşısı zorunluluğu yoktur. Bu yüzden kapı kapı dolaşan ve grip aşısı için geldik diyenlere itibar edilmemelidir. Şu an Mardin ilimizde herhangi bir aşı kampanyası yoktur. Aşı kampanyası oluğunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bilboardlar ve basın yayın yolu ile de çeşitli duyurular yapılmaktadır. Mardin ilimizde herhangi bir salgın hastalık yoktur. Halkımızın tedirgin olmasına gerek yoktur” diye konuştu.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri