• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT HALKININ YARALARI SARILMAYA BAŞLANDI

Dargeçit İlçesi’nde 19 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU Genel Müdürlüğü ve Dargeçit Belediyesi ortaklığında ilçede çalışmalara başlanılarak yurttaşların yaraları sarılmaya başlandı.
2016-01-02, 10:28:11
Okunma: 800
0 Yorum
resim

Dargeçit Ä°lçesi’nde 19 gün boyunca yaÅŸanan sokaÄŸa çıkma yasağı sırasında birçok ev ve iÅŸyerleri yakılıp yıkılırken, çoÄŸu yurttaşın hayvanları da telef oldu. Yasağın kalkması ile birlikte BüyükÅŸehir Belediyesi MARSU Genel MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı teknik ekipler ilçeye girerek hasar tespiti yaparak, Dargeçit Belediyesi Ä°le ortaklaÅŸa çalışmalara baÅŸladı. Çalışmalar kapsamında Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi sosyal Hizmetler Daire BaÅŸkanlığı ilçe halkına gıda yardımında bulunurken, MARSU MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı ekipler ise  kanalizasyon ve içme sularının tahrip olduÄŸu Safa Mahallesine baÄŸlı Ilısu caddesi , ara sokaklar, Tepebaşı mahallesi, eski minare civarı, Cumhuriyet Ä°lköÄŸretim Okulu civarında çalışmalara baÅŸlayarak gerekli malzeme temini yaptı. Saldırılar sırasında su depoları hasar gören yurttaÅŸların içme ve kullanma suyu temini de MARSU Genel MüdürlüÄŸü tarafından saÄŸlanılırken, 19 gün boyunca yapılan saldırılar sırasında biriken çöpler, telef olan hayvanlar ve yol açma çalışmaları Dargeçit Belediyesi Fen Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü tarafından da baÅŸlatıldı. YurttaÅŸların da destek verdiÄŸi belediye çalışmalarında ilçede inÅŸa ve onarım çalışmaları ortaklaÅŸa yapılmaya baÅŸlandı.

Öte yandan Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi, MARSU Genel MüdürlüÄŸü ve Dargeçit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iki gündür yaÄŸan yoÄŸun kar yağışı nedeni ile kimi çalışmaların aksadığı belirtilirken yurttaÅŸların yaralarının sarılması için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin altını da çizdi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri