• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

KORUCUBAÅžI CÄ°NAYETÄ°NDE AÄžIRLAÅžTIRMIÅž MÃœEBBET CEZASI KARARI !

Dargeçit’te korucubaşı Mehmet Uğurtay’ın öldürülmesiyle ilgileri olduğu iddiasıyla 3 kişi hakkında açılan davada sanıklara ayrı ayrı ağırlaştırmış müebbet cezası kararı çıktı.
2015-11-21, 06:57:43
Okunma: 2418
0 Yorum
resim

Dargeçit'te ( Kerboran ) korucubaşı Mehmet UÄŸurtay'ın öldürülmesiyle ilgileri olduÄŸu iddiasıyla 3 kiÅŸi hakkında açılan dava sonucu tutuksuz yargılama ile serbest bırakılan Dargeçit Belediye encümeni Mehmet Åžerif Toprak, oÄŸlu Ömer Toprak (18) ve dershane öÄŸrencisi Mehmet Emin OÄŸuz (18), dün Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Yapılan duruÅŸmanın ardından mahkeme heyeti, sanıklara ayrı ayrı ağırlaÅŸtırmış müebbet cezası vererek, haklarında tutuklama kararı çıkardı.

Ne OlmuÅŸtu ?

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde, 28 Mayıs 2014 tarihinde Misak-i Milli ilk öÄŸretim okulun bahçesinde kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi veya kiÅŸilerce yapılan silahlı saldırı sonucu korucubaşı Mehmet UÄŸurtay'ın öldürülmesiyle ilgili açılan davada haklarında "örgüt adına cinayet iÅŸlemek ve tasarlamak" ile suçlanan Dargeçit Belediye encümeni Mehmet Åžerif Toprak, oÄŸlu Ömer Toprak (18) ve dershane öÄŸrencisi Mehmet Emin OÄŸuz (18) tutuklanmıştı. 1 yıl ceza evinde kalan 3 yurttaÅŸ 5. DuruÅŸmasında Mahkeme heyeti, tanıkların ifadelerini ve olayla ile ilgili delilleri toplayarak, tutuklu sanıkların serbest bırakılması kararı vermiÅŸti.

Toprak ve OÄŸuz ailesi, artık bu ülkede adaletin olmadığını ve keyfi uygulama ile kararların verilmesine isyan ederek devletin hukuksuzluÄŸuna tepki gösterdi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri