• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

BEYTÜŞŞEBAP’TA , 2 AĞIR YARALANDI

Beytüşşebap İlçe Jandarma Alay Komutanlığı’ndan atılan havan toplarından birisi Tivor (Dağaltı) köyünün meydanına düştü. İki vatandaş ağır yaralandı.
2015-09-30, 07:17:18
Okunma: 347
0 Yorum
resim


Beytüşşebap'ta başlatılan askeri operasyonlar kapsamında ilçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan ilçe etrafındaki dağlık alanlara atılan havan toplarının isabet ettiği Setkar köyünde 3 sivil yurttaşın yaşamını yitirmesinin ardından, atılan havan topları bu sefer ilçeye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Tivor (Dağaltı) köyüne isabet etti. Akşam saatlerinde köyün etrafına atılan havan toplarından birisi köyün meydanına düştü. Büyük bir gürültüyle patlayan toptan saçılan şarapnel parçaları evlerinin önünde oturan ve amcaoğulları olduğu öğrenilen Hakkı Aşan (43) ve Necmettin Aşan'a (28) isabet etti.

Şarapnel parçalarının hedefi oldukları için ağır yaralanan Hakkı ve Necmettin Aşan, köylülerce Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan olayı duyduktan sonra çevre köy ve ilçe merkezinden Tivor köyüne akın eden yurttaşlar, köye ulaştı. Havan topunun yemek saatinde köye düştüğü için dışarıda yaralanan iki yurttaş dışında kimsenin bulunmadığını ve bu şekilde bir katliamdan dönüldüğünü belirten yurttaşlar, olası yeni bir havan saldırısına karşı köyden ayrılırken, köylüler de evlerinin içine çekildi. 

DİHA

 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri