• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’KAYBOLAN’ ÇAVUŞUN BABASI KONUŞTU

Dargeçit’te 1995’te 7 sivil ve 1 askerin öldürülmesiyle ilgili davada, ölen askerin anne ve babası talimatla ifade verdi. Baba Hüseyin Batırır, oğlunun infaz edildiğini ve daha sonra ’sus payı olarak şehit ilan edildiğiniR
2015-09-28, 08:40:41
Okunma: 767
0 Yorum
resim

Mardin Dargeçit’te 20 yıl önce sekiz kiÅŸinin öldürülüp kaybedilmesine iliÅŸkin davanın ilk duruÅŸmasına sayılı günler kala kurbanlardan Uzman ÇavuÅŸ Bilal Batırır’ın anne ve babasının talimatla ifadesi alındı. Anne ve baba Batırır, sanık askerlerden ÅŸikayetçi oldu. Baba Batırır, “Ä°fademde oÄŸlumu infaz ettiklerini söyledim. Failler belli. Belediye baÅŸkanlığı yapmışlar. Bizim devletimiz öyle, hırsızı, haydudu baÅŸ tacı yapıyor. ÇocuÄŸumuz 19 senedir kayıp. Biz meliyoruz. Sus payı için de ÅŸehitlik unvanı verdiler. Biliyoruz ki çocuÄŸumuzu kazan dairesine atıp yakmışlar” dedi.

ÇavuÅŸ Bilal Batırır’ın annesi Fatma ve babası Hüseyin Batırır geçen 19 Eylül’de Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vererek, ÅŸikayetçi olduklarını yineledi. Baba Batırır, sanıklardan eski Mardin Jandarma Tabur Komutanı HurÅŸit Ä°lmen ve Dargeçit Ä°lçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire’nin belediye baÅŸkanlıkları yaptığını, Tire’nin daha sonra AKP ’den milletvekili adayı olduÄŸunu belirterek, ÅŸöyle dedi:

“Biz tekrar ÅŸikayetçi olduk. Ä°fademde oÄŸlumu askerde infaz ettiklerini söyledim. Ölümünden iki gün önce kuyudan ceset çıkarılıyor, sonra da benim oÄŸlumu öldürüyorlar. Failler belli. Belediye baÅŸkanlığı yapmışlar. Bizim devletimiz öyle, hırsızı, haydudu baÅŸ tacı yapıyor. ÇocuÄŸumuz 19 senedir kayıp. Biz meliyoruz. Herhangi bir durum olsa benim çocuÄŸum gelmez mi? Sus payı için de ÅŸehitlik unvanı verdiler. Biliyoruz ki çocuÄŸumuzu kazan dairesine atıp yakmışlar.”

Baba Batırır, 1 Ekim’de görülecek duruÅŸmaya katılmayacağını belirterek, “Ben ve eÅŸim gidemeyeceÄŸiz. Onları gördüÄŸüm zaman duramam. Benim dengem bozulur. Sanıkları görmek istemiyorum. Ama oÄŸlum, gelinim ve çocuklar gidecek” dedi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 1995’te 7 yurttaÅŸ ve bir uzman çavuÅŸun öldürülüp kaybedilmesine iliÅŸkin dava 19 yıl sonra açılabilmiÅŸti, BeÅŸ sanıklı dava Mardin’den Adıyaman’a nakledilmiÅŸ, bir süre sonra da dosyanın güvenlik gerekçesiyle bir baÅŸka ÅŸehre gönderilmesi istenmiÅŸti. Ancak Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı bu talebi reddetmiÅŸti. BaÅŸsavcılık, ‘dava nakli ÅŸartlarının somut olayda gerçekleÅŸmediÄŸini’ belirtip sürgün talebini geri çevirerek, davanın Adıyaman’da görülmesine karar vermiÅŸti. Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruÅŸma için 1 Ekim 2015’e gün verilmiÅŸti.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri