• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE POLİS ARACINA SALDIRI

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’liler tarafından tuzaklanan mayına zırhlı polis aracının basması sonucu 4 polis yaşamını yitirdi.
2015-09-03, 07:45:50
Okunma: 2036
0 Yorum
resim

Edinilen bilgilere göre Dargeçit'te, PKK'lılar bir okul inÅŸaatını ateÅŸe verdi. Yangının söndürülmesi için okula güvenlik önlemi almaya giden zırhlı polis aracı, PKK’lilerin tuzakladığı mayına çarptı. Patlamada, araçta bulunan 4 polis yaÅŸamını yitirdi.

Dargeçit Ä°lçesi'nde meydana gelen patlamada yaÅŸamını yitiren 4 polis arasında Dargeçit Ä°lçe Emniyet Amiri Ä°brahim Halil Aksoy'un da bulunduÄŸu ortaya çıktı.

Dargeçit'in giriÅŸindeki Bahçebaşı Mahallesi'nde bulunan ve inÅŸaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliÄŸi saÄŸlamak için giden polislerin bulunduÄŸu zırhlı aracının geçiÅŸi sırasında, PKK’lilerin  yolla önceden döÅŸedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit Ä°lçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki Ä°brahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif HatunoÄŸlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın yaÅŸamını yitirdi.

Åžanlıurfalı olan Emniyet Amiri Ä°brahim Halil Aksoy'un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif HatunoÄŸlu'nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta'nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın'ın da bekar ve bir yıllık polis olduÄŸu belirtildi.

Saldırı sonrası bölgede geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri