• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

SAVAŞ İSTEYENLERİN ÇOCUKLARI ASKERE GİTSİN

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaş kararlarının alındığı Ankara’ya PKK anneleriyle birlikte gelen asker anneleri, Meclis’te barış taleplerini dile getirdi.
2015-09-02, 07:49:29
Okunma: 515
0 Yorum
resim

Devreye konulan kirli savaşı kabul etmediklerini belirten asker anneleri, "Bir çözüm bulunmalı" diyerek, bu topraklarda artık Türk ve Kürt kanının akmasını istemediklerini söyledi. Asker anneleri, savaş isteyenlere de şu tepki gösterdi: "Kendi çocuklarını askere göndersinler. Neden fakir halkın evladı ölüyor? Hiçbir vekilin çocuğu şehit olmamış ama bizim çocuklarımız oluyor." 

Barış Anneleri, Cumartesi Anneleri, asker anneleri ve Roboskili anneler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde savaşın başlatıldığı yer olan Ankara'da buluştu. Çocuklarını kendilerinden alan savaşta en büyük acıyı yaşayan anneler, savaş kararlarının alındığı Meclis'te barış taleplerini dile getirdi. Meclis'te HDP ve CHP grubuyla görüşen anneler, Türkiye halklarına "barışa birlikte sahip çıkma ve barışın sesini yükseltme" çağrısında bulundu. Savaşın durması için Ankara'ya gelen asker anneleri DİHA'ya konuştu. 

'Kürt annelerini çok iyi anlıyorum'

Oğlu Şırnak'ta asker olan ve barış için İstanbul'dan Ankara'ya gelen Sevilay Koçbulut, AKP tarafından devreye sokulan savaşı asla kabul etmediğini belirterek, devreye sokulan savaşı katliam olarak gördüğünü söyledi. Oğlunun 20 yaşında olduğunu ve binbir emekle büyüttüğünü söyleyen Koçbulut, bu nedenle Kürt annelerini de çok iyi anladığını ifade etti. Devletin Suruç'ta neden katliam yaptığının farkında olduğunun altını çizen Koçbulut, şunları söyledi: 

'Asker de PKK'de benim evladım'

"Seçimden sonra daha faşistçe bir saldırıya geçildi. Yürütülen savaş insanları tamamen birbirine kırdırmak amaçlıdır. Ben Türküm, ama aynı zamanda bir Kürt annesiyim de. Asker de PKK'de benim evladım. Kendi çevremdeki insanlar beni bu nedenle hep eleştirdi. Bu yapılanları kabul etmiyorum. Biliyorum ki Türk'ün, Kürt'ün sorunu yoktur. Bu savaş niye yapıldı? Bu savaş neyin savaşı çok iyi biliyorum. Bu savaş bizim savaşımız değil. Sarayın savaşıdır." 

'Savaştan zevk alan biri var'

Devreye konulan savaşın asıl amacının halkları birbirine kırdırmak olduğunu vurgulayan Koçbulut, savaştan zevk alan birinin olduğunu ve onun da Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan olduğunu kaydetti. Her gün artan ölüm haberlerinden dolayı haber kanallarını artık izlemek istemediğini söyleyen Koçbulut, "Elim her an yüreğimde. Oğlumu düşünüyorum. Bunu ancak anneler anlar. O nedenle de Barış Anneleri'ne destek vermek amacıyla Ankara'ya geldim" diye konuştu.

'Savaşı isteyenlerin çocukları askere gitsin' 

Yürütülen kirli savaşın bir an önce bitirilmesini isteyen Koçbulut, şöyle devam etti: "Bu topraklarda artık Türk, Kürt kanı akmamalı, bir çözüm bulunmalı. Yıllarca milleti 'Çözüm süreci var' diye kandırdılar. Birden bire de 'Süreç bitti' dediler. Ne oldu gerçekten? Ne olduğunu çok iyi biliyoruz aslında. Savaşı istiyorlarsa kendi evlatlarını askere göndersinler. Neden fakir halkın evladı ölüyor? Hiçbir vekilin çocuğu şehit olmamış ama bizim çocuklarımız oluyor. Meclis'e sesimizi duyurmaya geldik." 

Ana akım ve havuz medyasını da eleştiren Koçbulut, "Ateş düştüğü yeri yakar. Böyle kalmaz zaten, bu savaş onları da yakacak. Bugün Türk anneleri olarak ben tekim. Ama yarın onlar da burada olacaklar, o zaman da iş işten geçmiş olacak" dedi. 

'Annelerin barış çığlığına ses verin'

Oğlu Erzincan'da asker olan kendisi ise Mardin'in Nusaybin ilçesinde Barış Anneleri'ne destek vermek amacıyla Ankara'ya gelen Fadile Solmaz da, başlayan savaş nedeniyle oğlu için endişe ettiğini söyledi. Savaşın artık bitmesini isteyen Solmaz, yetkililere şöyle seslendi: "Ne askerin, ne polisin, ne de PKK'nin ölmesini istemiyorum. Barış istiyorum. Bir an önce bu kanın durdurulması çağrısında bulunuyorum. Annelerle barış için Meclis'e geldik. Artık yeter, annelerin barış çığlığına ses versinler."

'Oğlum askerde ölse kim hesabını verecek?'

Asker annesi Gülistan Erenk ise, tek isteklerinin halkların özgür olması ve barışın sağlanması olduğunu kaydetti. Erenk, Türkiye'de yaşayan herkes için barış istediklerini ve bu topraklarda artık hiç kimsenin ölümünü istemediklerinin altını çizdi. "Benim oğlum askerde ölse bunun hesabını kim verecek" diye soran Erenk, hep fakir fukaranın çocuklarının askere gittiğini söyledi. 

'Hep birlikte barışı haykıralım'

Erenk, şunları vurguladı: "Askere gidenler ne Erdoğan'ın çocuklarıdır, ne de vekillerin. Asker de, polis de fakirlerin çocuklarıdır. PKK'liler devletin zulmüne karşı dağa çıkmış. Askerler ise fakir olduğu için askere gitmek zorunda kalıyor. Bir anne olarak hiçbirinin ölmesini de, annelerin ağlamasını da istemiyorum. Annelerin acıları ortaktır. O yüzden anneler her zaman barış istemişlerdir." Erenk Türkiye halklarına şöyle seslendi: "Bizimle birlikte gelin barışa elinizi uzatın. Hep birlikte bu kirli savaşa dur diyelim. Barışı haykıralım."

DİHA

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri