• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Savaş politikalarına ve Arınç’a tepki

SİİRT (DİHA) - Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Şırnak’ın il, ilçe ve belde kadın belediye eşbaşkanları yaptıkları ortak basın açıklaması ile savaş politikalarına tepki gösterdi.
2015-07-30, 14:10:49
Okunma: 293
0 Yorum
resim

Kadın seçilmişler, HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a da "Susmayacağız" diyerek yanıt verdi.

Siirt'te gerçekleşen DBP Yerel Yönetimler Kadın Bölge Toplantısı için bir araya gelen Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Şırnak'ın il, ilçe ve belde belediye kadın eşbaşkanları, toplantı sonrası AKP hükümeti tarafından devreye konulan topyekûn savaş konseptine karşı ortak açıklamada bulundu. Siirt Belediyesi önünde yapılan açıklamada kadınlar adına açıklamayı yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay, yakın geçmişte yaşadıkları sürecin kendilerini bambaşka boyutlara taşıdığını söyledi.

Nusaybin ve Cizre'de son birkaç gün içinde gençlerin katledildiğini belirten Akyol Akay, "Bunların tamamı devlet güçlerince şehit edilen arkadaşlarımızdır. Biz seçilmiş kadınlar olarak, kan aksın itemiyoruz. Mezopotamya, Kürdistan halkları olarak hiçbir taraftan kan dökülsün, şehitler verilsin istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Akyol Akay, Kızıltepe ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarına yönelik son günlerde yapılan saldırı ve tehditleri kınadıklarını da ifade etti.

'Biz susmayacağız'

Dün olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, Hükümet Bülent Arınç'ın HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik sarf ettiği 'Bir kadın olarak sus' söylemine de kadınlar adına tepki gösteren Akyol Akay, Arınç'a "Biz kadınlar yüzde 80'nin üstünde oy alarak seçildik. Ve biz 40 yıllık bir kadın mücadelesinin üzerinden buralarda eşbaşkan ve vekillik görevlerini yürütmekteyiz. Biz susmayacağız" sözleriyle yanıt verdi.

Açıklamalarını "Jin jiyan azadî" sloganıyla sonlandıran kadın seçilmişler, daha sonra 13 YPG/YPJ'li ve HPG'liye ait cenazelerin Türkiye'ye geçişlerine günlerdir izin verilmediği Habur Sınır Kapısı'na gitmek üzere Şırnak'a doğru yola çıktı.

 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri