• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

SURUÇ KATLİAMI DARGEÇİT’TE LANETLENDİ

DBP Dargeçit ilçe teşkilatı dün Şanlı Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırıyı düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti.
2015-07-21, 20:11:59
Okunma: 560
0 Yorum
resim
DBP Dargeçit ilçe teşkilatı dün Şanlı Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırıyı  düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti.
Dargeçit  ilçesinde, DBP  ilçe örgütü tarafından suruç’ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF)  üyelerine yönelik canlı bomba saldırısını basın açıklamasıyla kınadı . DBP  ilçe örgütü önünde yapılan açıklamaya , Dargeçit Belediye Eşbaşkanı Zeynep Sipçik, HDP-DBP ilçe yöneticileri, Barış anneleri , Meya-Der yöneticileri, KJA ve Dem-Genç üyelerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Açıklamayı okuyan DBP yöneticisi ğeribe Gezer,  Daiş çetelerin hükümetin desteği ile rahat bir şekilde eylem yaptıklarına dikkat çekerek eylemi gerçekleştiren kadar Hükümette sorumlu olduğunu söyledi. Gezer, açıklamasında şunları söyledi: ‘’ Daiş çeteleri ve işbirlikçisi AKP hem Türkiye’de hem de Rojava’da  katliam yapma planları içindeler. Ellerinde silah değil kitap ve oyuncak olan öğrencilere hain saldırı yaparak  genç fidanlarımızın yaşamını yitirmesine neden olmuştur. Seçim çalışmalarından bu yana  HDP’nin  ve Rojava devriminin  başarısını hazmedemeyen güçler  katliamlar gerçekleşerek  halklara göz dağı vermek istiyorlar. Ama şu iyi bilinmelidir ki bu halk tarihleri boyunca bir   çok kez katliama, soykırıma, tutuklamaya,  gözaltı ve provokasyonlara maruz kalmıştır. Kürt özgürlük hareketi ile birlikte bu halk  hep  büyük bir direniş ile başarılı çıkmıştır.  Yılmayan bu halk geçmişte olduğu gibi şimdi de  partisine ve şehitlerine sahip çıkarak  özgür  yarınlar için çalışmalarına devam edecektir’’ dedi.
Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri