• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

İHD’DEN VALİLİĞE HENDEK TEPKİSİ

İHD Mardin Şubesi, Rojava sınırında kazılan hendeklere tepki göstererek, Mardin Valiliği’ne hendeklerin kazılmasına derhal son verme çağrısında bulundu.
2015-07-07, 12:28:17
Okunma: 241
0 Yorum
resim

İHD Mardin Şubesi, Mardin'in Nusaybin ile Rojava'nın Qamişlo kentleri arasında Mardin Valiliği kararırıyla askerler tarafından "güvenlik ve sivillerin geçişini önlemek" gerekçesiyle hendek kazılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, geçtiğimiz yıllarda Nusaybin ile Qamişlo sınır bölgesinde "utanç duvarı" denilen sınır duvarları örülmek istendiği hatırlatılarak bugünlerde ise bunun farklı bir versiyonu olarak iki kent sınırına hendek kazıldığı belirtildi.

Sınırlar anlamsız hale geldi

"1921 Ankara Antlaşması ile belirlenen ve 1923 Lozan Antlaşması ile kesinleşen Türkiye-Suriye sınırı, Kürt coğrafyasının egemen güçler tarafından parçalanışının resmidir" denilen açıklamada, aradan geçen bir asra yakın zamanda bu sınırların suni sınırlar olduğunun yaşanan pratiklerle gözler önüne serildiği belirtilerek, "Kürtler, etraflarına örülen tel örgülü sınırlara rağmen, bir halk olarak var olduklarını her fırsatta ispatlamış, sınır ötesi birliktelikleriyle sınırları anlamsız hale getirmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

Yıllardır Rojava ile Kuzey Kürdistan sınırları arasında bulunan mayınlı tel sınırlarına dikkat çekilen açıklamada, hiçbir anlam taşımayan hendeklerin yapımına Mardin Valiliği tarafından derhal son verilmesi çağrısı yapıldı.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri